Međunarodni B2B susreti privrednika na Sajmu privrede u Mostaru

Novosti onlajn

25. 04. 2023. u 15:30

INTERA Tehnološki park Mostar u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i partnerima iz Evropske mreže preduzetništva, organizuje međunarodne B2B susrete koji se održavaju tokom Međunarodnog sajma privrede u Mostaru 2. i 3. maja.

Међународни Б2Б сусрети привредника на Сајму привреде у Мостару

Foto: PKS

Ove godine sektori u fokusu su:  mašine i oprema, IKT, energija, proizvodnja, poljoprivreda i prerada hrane, turizam, tehničke i finansijske usluge, maloprodaja. Prvog dana sastanci će biti održani uživo, a drugog dana onlajn.

Evropska mreža preduzetništva već četvrti put doprinosi poslovnom segmentu Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, organizacijom B2B sastanaka koji predstavljaju najefikasniji način umrežavanja sa međunarodnim partnerima. Prijavom na platformu, učesnicima se pruža prilika da na brz i jednostavan način dođu do novih kupaca, dobavljača, partnera i poslovnih kontakata iz regije Zapadnog Balkana i šire.

Prema rečima Katarine Momčilović Matić iz Centra za EU integracije PKS, velika prednost ovakvog načina učešća je što firme mogu da odaberu sagovornike prema sopstvenim potrebama, a na osnovu profila koji učesnici popunjavaju prilikom registracije na platformu. “Sve registrovane kompanije  mogu da pretraže profile ostalih učesnika i odaberu potencijalne sagovornike u skladu sa potrebama i informacijama o partnerovom poslovanju i interesima. Sastanci traju 20-tak minuta, što je dovoljno da se ostvari prvi kontakt i započnu dalji poslovni pregovori”, objašnjava Momčilović Matić.

Podseća da se ove godine obeležavaju dva značajna jubileja: 30 godina od osnivanja Jedinstvenog tržišta (Single Market) i 15 godina od pokretanja najodrživijeg evropskog projekta - Evropske mreže preduzetništva. Tokom godina, Evropska mreža preduzetništva je igrala ključnu ulogu u omogućavanju pristupa jedinstvenom tržištu za evropska MSP.

Ovogodišnji jubilej mreže obeležava se pod sloganom ”Vaše potrebe se menjaju, kao i mi” što govori u prilog tome da se mreža tokom poslednjih par godina brzo prilagodila izazovima i pružila unapređeni vid podrške kako bi pomogla kompanijama da pređu na veću ekološku i društvenu održivost, poboljšaju svoju otpornost na šokove i izvrše digitalnu transformaciju.

“Srbija je od samog početka uključena u rad Evropske mreže preduzetništva i EEN Srbija konzorcijum doprineo da srpska mala i srednja preduzeća koriste usluge ove mreže sa ciljem njihove internacionalizacije i komercijalizacije inovacija.

Upravo događaji poput ovog koji se organizuje tokom Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, pomažu srpskim firmama da se što bolje pozicioniraju na međunarodnom tržištu, prošire poslovanje i povežu se sa partnerima u inostranstvu.

Učešće na B2B susretima tokom Mostarskog sajma je besplatno, registracija je otvorena do 01. maja 2023. godine i vrši se putem platforme: https://b2b-mostar-fair-2023.b2match.io/

Potvrđena registracija je istovremeno i ulaznica na Mostarski sajam. Sve dodatne informacije možete da dobijete na mejl eu@pks.rs

Predstojeći 24. međunarodni sajam privrede u Mostaru biće održan od 2. do 6. maja 2023. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a