SNAŽNA PORUKA MINISTRA VULINA: "Srbija nikada neće zaboraviti i prestati da traži pravdu!"

Novosti onlajn

24. 03. 2021. u 12:43

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin položio je danas u Ulici kneza Miloša u Beogradu venac na spomen-ploču pripadnicima MUP koji su poginuli tokom NATO agresije 1999. godine i poručio da Srbija nikada neće zaboraviti taj zločin i prestati da traži pravdu.

СНАЖНА ПОРУКА МИНИСТРА ВУЛИНА: Србија никада неће заборавити и престати да тражи правду!

Foto: P. Mitić

- NATO agresija na Saveznu Republiku Jugoslaviju je poslednji veliki, nekažnjeni zločin u 20. veku - istakao je ministar Vulin podsetivši da je 20. vek, u kojem je srpski narod krvario za ideale bratstva i slobode i doneo slobodu mnogim drugim narodima, završen tako što su Srbiju nekadašnji saveznici iz dva svetska rata, zajedno sa zajedničkim neprijateljima iz ta dva rata, sramno bombardovali, raskomadali našu teritoriju i pobili našu decu.

- Nijedan vojnik, nijedan policajac nije zaslužio da umre. Svaka smrt čoveka koji je branio svoju zemlju je zločin. Zato tako licemerno zvuči kada nam stignu poluizvinjenja u kojima se kaže da žale zbog toga što su ubijali našu decu - rekao je ministar Vulin i istakao da su i policajci i vojnici koji su stradali tokom agresije bili naša deca i da nisu zaslužili da svoju decu ostave kao siročad.

- Nikada nećemo zaboraviti. Nikada nećemo prestati da tražimo pravdu. Nikada nećemo prestati da tražimo imena onih koji su ubili Milicu Rakić i nikada nećemo prestati da tražimo da se ovo nikada i nikome ne ponovi - poručio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, upravo zbog toga su srpska država i predsednik Republike Aleksandar Vučić zauzeli čvrst i jasan stav koji nikada nećemo menjati, a to su vojna neutralnost i stav da nikada naša vojska i policija nikome drugom neće činiti ono što su činili nama.

- Nikada nijedan sprski vojnik, srpski policajac neće činiti ono što su činili NATO vojnici u zločinima prema Saveznoj Republici Jugoslaviji. Da se ovo nikada ne bi ponovilo, moramo da budemo jaki. Koliko nam bude jaka vojska, policija, država, toliko ćemo biti slobodni i toliko će neka nova agresija biti daleko od nas - poručio je ministar Vulin. 

General-potpukovnik policije u penziji Obrad Stevanović je istakao da je ponosan što je zajedno sa drugim predstavnicima posebnih jedinica policije i svih drugih policijskih jedinica deo obeležavanja sećanja na početak NATO agresije u kojoj su žrtve bili vojnici, policajci, a ponajviše civili.

- Najveći deo ovog perioda od dve decenije pretežno smo slušali o tome kako su branioci naše otadžbine kvalifikovani najčešće kao ratni zločinci. Jasno je i veoma sam ponosan na to što država priznaje žrtve policijskih snaga koje su uz rame sa vojskom i građanima branili svoju zemlju od 19 najmoćnijih zemalja članica NATO - rekao je Stevanović.

General je podsetio da je NATO pre 22 godine suprotno međunarodnom pravu i poveljama Ujedinjenih nacija izvršio agresiju na jednu suverenu državu, koja pre toga nije napala bilo koju drugu državu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)