ĐACI koji će sledeće školske godine krenuti u 8. razred biće prva generacija koja će časove biologije pohađati po novom programu. Ovih dana postali su dostupni javnosti novi udžbenici biologije za 8. razred u izdanju izdavačke kuće Klett.

Nenadm

15.03.2021. 17:57

Ovo je samo uvod, sto je najgore ovakve budalastine se obiju o glavu upravo zenama (feministkinje koje su zdusno podrzavale celu ovu ideju, dok se sad bore protiv nje kad su ukapirale sta su napravile). Na takmicenju u atletici u SAD IV godina srednje skole za devojcice prvo mesto odneo je klinac koji se pred utakmicu izjasnio kao zensko! Prva nagrada je bila stipendija na koledzu. Takvih slucajeva ima pregrst ali najgori je u Norveskoj gde je osudjeni silovatelje poslat u zenski zatvor posto se jel izjasnio da je zensko i sta mislite sta je tamo radio?

Hatsune Miku

16.03.2021. 09:16

Mnogo toga je užasno ovde. Ne sa udžbenikom već sa mišljenjem da samo zato što se nešto izbaci iz školskog gradiva deca neće o tome saznati. Zar nije bolje da o tome saznaju na primeren način u školskom programu nego kasnije na internetu gde postoje i mnoge lažne informacije. Ništa ovde nije "grubo nametanje tudjeg pogleda na svet" već edukacija o tome što se stvarno dogadja, isto kao kada ih uče da Zemlja rotira oko Sunca, a ne obratno. O ne, uče decu o stvarnom stanju stvari u nauci jer je ovo sve dokazano, koliko god se zatucani bunili. I o ne, žele da uvedu seksualno vaspitanje, da bi naučili mlade da nemaju nezaštićene odnose i tako obezbede sopstveno zdravlje. PS Bajden nikada nije spominjao niti navodio kao plan "da će oni svetu naturiti LGBT ideologiju kao samu srž demokratije".

Vlada

26.04.2021. 09:26

@Hatsune Miku - Posle 35 godina rada u struci stičem nova saznanja o polu. Do sada je pol bio definisan hromozomskim statusom jedinke i tu nije bilo nikakve sumnje a ni mogučnosti zloupotreba. Sada novi " stručnjaci i eksperti " izmišljaju nove teorije. U svakom slučaju ovakve teorije bi prvo morali da izlože u naučnim krugovima ,zatim da nauka to prizna a potom da prezentiraju deci u procesu obrazovanja. U protivnom ovo je teška zlobotreba od koje i mi a i naša deca moramo biti zaštičeni.

Vojo

17.06.2022. 09:40

На несрећу нисам у моћи да креаторе оваквих глупости пошаљем тамо где им је место. Наравно, и оне који одобравају.

repli

06.10.2022. 15:40

@Vlada - Čovek se uči dok je živ. Do kakvih mogućnosti zloupotrebe bi moglo doći time što ljudima omogućimo da budu pola kojeg hoće? Rod i pol ne bi trebalo da utiču na bilo kakve odluke, pa samim tim nema smila da davanjem slobode odabira pola se javlja mogućnost zloupotrebe.