VIŠEM sudu u Beogradu predata prva pojedinačna privatna tužba protiv NATO sa zahtevom za odštetu zbog obolevanja usled bombardovanja osiromašenim uranijumom.

Komentari (4)

vladimir

21.01.2021. 22:01

Setite se onih DEVETNAEST praznih stolica, kojima je POSLEDNJI srpski predsednik imao nameru da sudi u "odsustvu", što je i PRAVNO izvodlljivo, a onda su KVINSLINZI petooktobarskog PUČA , kada su "oteli" vlast - ismejali sve to! Gospodo, vi "baštinite" Miloševićeve TEKOVINE i promovišete sebe, a to je blago rečeno nepošteno! Milošević je UKINUO Ustav iz 1974. godine /Vojvodina bi bila danas država/, obezbedio u Dejtonu Republiku srpsku, okončao POBEDOM Rezoluciju SB 1244, kojom se BEZ SAGLASNOSTI Srbije NIKADA neće ostvariti "republika Kosovo"! Upamtite, bez naše saglasnosti - NIKADA! To što je "trenutno" okupirana, pa bili smo "okupirani" od Turaka 500 godina, pa danas ipak imamo državu! Bili smo isterani iz Srbije 1915. pa smo se pobednički vratili .... hoćete još?

zoran

22.01.2021. 00:33

Ova stoka iz NATO alijanse je napravila više zla nego što su "Sile osovine" učinile u II svetskom ratu. Genocid je, u tom ratu, bio po logorima smrti i bio je najveći do tada u istoriji čovečanstva i po broju žrtava i po brutalnostima. Amerika, kao vodeća članica Nato pakta, počinila je veće zločine po celom svetu i sa mnogo više žrtava. Genocid koji oni sprovode po svetu, a posebno oružjem sa osiromašenim uranijumom, je novi vid uništavanja čitavih naroda i njihoog potomstva. Nisu nas ubili, ali "Milosrdni andjeo" nas je ozračio, zagadio nam, životnu okolinu (vodu, zemljište...). Ogroman broj mladih ljudi ne može da ima decu. Dakle, kroz dugi niz decenija i vekova (ako nas bude bilo do tada), uranijum će delovati destruktivno na sve nas. Umiraćemo bez potomstva, a umiraće nam još nerodjena deca. Teši me samo činjenica da je i Hitlerova Nemačka bila vojno najjača u svetu, ali je pobedjena i slomljena. tako će biti i sa Amerikom. Samo, što su sada druga vremena i bojim se da taj brod, kada bude počeo da tone, ne povuče za sobom celu ovu civilizaciju.