NIDŽA HRABRIŠA DOBIO NAJVEĆU BITKU: Mališan pobedio kancer, sada postaje Deda Mraz za svoje najmlađe sugrađane

B. Caranović

21. 12. 2020. u 12:07

NIDžA Hrabriša, kako su žitelji Aranđelovca prozvali svog komšiju Nikolu Pavlovića (5), koji se poslednje dve godine borio za život u italijanskoj bolnici, dobio je najveću bitku i vratio se u rodni grad.

НИЏА ХРАБРИША ДОБИО НАЈВЕЋУ БИТКУ: Малишан победио канцер, сада постаје Деда Мраз за своје најмлађе суграђане

Foto privatna arhiva

Sugrađani koji su se ujedinili da mu pomognu kada je bilo potrebno i organizovali veliki broj akcija za prikupljanje novca za izuzetno skupo lečenje jednog od najtežih oblika kancera, neuroblastoma, dočekali su Nidžu sa velikim osmehom i raširenih ruku. A kako zbog pandemije virusa korona nema okupljanja i druženja, Nidžini roditelji su smislili kako da se oduže svom gradu - humanitarnom akcijom.

Organizovali su veliku humanitarnu akciju sakupljanja paketića za najugroženije mališane grada pod Bykuljom.

- Epidemija nam nije dozvolila da dočekamo Nikolu kako dolikuje, a ni njemu da se zahvali svima kako je želeo, pa smo zajedno sa njegovim roditeljima rešili da pokrenemo akciju "Budi i ti Deda Mraz" - kaže Ivan Ivanović iz Udruženja "Aranđelovčani i Aranđelovčanke".

- Nameravamo da prikupimo paketiće za najugroženije mališane grada i na taj način pokušamo da izmamimo još lepih osmeha dečaka i devojčica u danima pred nama.

TEŠKA BORBA

DA Nikola boluje od izuzetno teške bolesti, malignog tumora koji nastaje od nezrelih nervnih ćelija, roditelji su saznali pre oko dve godine. Neuroblastom je zahvatio oko 70 odsto kostne srži, ali i deo kičme. Novac je za dva meseca prikupljan kroz raznovrsne akcije i Fondacije "Budi human", i na sreću, na vreme je obezbeđeno neophodnih 280.000 evra, koje porodica nije imala. Dečak se prvo lečio u Americi, gde mu je izvađen primarni tumor iz grudi. Samo dva dana nakon operacije ovaj čudesni dečak je stao na noge. Lečenje se nastavilo u Đenovi, odakle se Nikola pre nekoliko meseci vratio kući.

Kako Ivanović kaže, postaviće crvene džakove da svi zainteresovani učestvuju, u njih mogu da ubace neki slatkiš ili igračku. Procenjuje se da u gradu pod Bukuljom ima oko 200 mališana koji žive u izuzetno teškim uslovima.

- Ko želi i ima mogućnosti, može sam da napravi paketić i donese ga, ili da nam se javi, pa će neko doći po poklon - objašnjava Ivanović.

- Molimo sve sugrađane da u džak ne ubacuju novac, već isključivo igračke i slatkiše. Igračke mogu da budu i korišćene, ali ispravne i čiste. Svi koji žele da doniraju, mogu da pozovu Udruženje, kontaktiraju s nama preko fejsbuk-stranice udruženja "Aranđelovčani i Aranđelovčanke", kao i na brojeve telefona - 066 5008846 i 065 2728258 - Nikoline mame Ane Pavlović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024