NA FILOLOŠKOM FAKULTETU NASTAVLJENI NESPORAZUMI: Izabrana nova v.d. dekanka, stara uprava osporava izbor

Lj.B.

28. 10. 2020. u 16:48

SAVET Filološkog fakulteta izbarao je za novu v.d. dekanku prof. dr Jelenu Kostić Tomović sa grupe za germanistiku, ali istovremeno stara v.d uprava na čelu sa prof. dr Anđelkom Mitrović osporava taj izbor i sebe vidi kao jedinu upravu ove visokoškolske ustanove.

НА ФИЛОЛОШКОМ ФАКУЛТЕТУ НАСТАВЉЕНИ НЕСПОРАЗУМИ: Изабрана нова в.д. деканка, стара управа оспорава избор

Foto: N. Skenderija

- Za nas je nova v.d. dekanka profesorka Kostić-Tomović, i ona treba da uradi ono što je u njenom manadtu, a to je da sprovede proces izbora novog dekana. Što se tiče stare uprave, prof. Aneđelka Mitrović stekla je uslove za penziju i još samo ona veruje da upravlja fakultetom - kaže za "Novosti", prof. dr Jovan Čudomirović.

On naglašava da je pri kraju i procedura usvajanja novog Statuta, što je uslov za raspisivanje konkursa za novog dekana. Ovaj dokument usvojio je Odbor za statutarna pitanja Univerziteta u Beogradu, sada se očekuje da ga usvoji Senat UB. Nakon toga Statut treba da stupi na snagu, Filološki fakultet izabere članice Saveta iz reda zaposlenih, nakon čega se raspisuje konkurs za izbor novog dekana Filološkog fakulteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)