KORONA SE PROŠIRILA MEĐU UČENICIMA: Kon - Virus otkriven u 56 beogradskih škola

Tanjug

28. 10. 2020. u 15:17

TOKOM protekle nedelje u 56 osnovnih i srednjih škola u Beogradu bilo je uglavnom pojedinačnih slučajeva zaražavanja virusom korona, kaže epidemiolog Predrag Kon i dodaje da je situacija u školama za sada dobra.

КОРОНА СЕ ПРОШИРИЛА МЕЂУ УЧЕНИЦИМА: Кон - Вирус откривен у 56 београдских школа

Foto: Tanjug

On je za Tanjug rekao da je virus otkriven u 28 srednjih i isto toliko osnovnih škola i da su zaražavanja učenika bila u porodici ili porodičnom kontaktu, izvan škole.

Prenošenje virusa između učenika bilo je u dve srednje škole i da su te grupe učenika odmah prešle na onlajn nastavu.

- Napravljen je nadzorni sistem koji funkcioniše u ovim uslovima. Da li će biti zatvaranja škola ili ne, to zavisi od procene ulivanja virusa u škole i da li će to uticati na organizaciju same nastave - rekao je Kon.

Što se tiče vrtića navodi da zaposleni češće obolevaju od dece, da mališani i ukoliko se zaraze imaju blagu kliničku sliku.

- Pošto zaposleni nose maske ukoliko se pojavi da je neko zaražen nema potrebe decu slati u izolaciju i kućni karantin - pojasnio je on.

Kon je naveo da nakon pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji što se tiče virusa korona ima osnova da roditelji razmišljaju da ne vode dete u vrtić, ali da je za zaposlene roditelje vrtić jedino rešenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

URAZUMITE SE! Upozorenje za EU iz Mađarske: Veruju da mogu da pobede Putina i okupiraju Kremlj