NAJVEĆE BROJKE TEK MOŽEMO DA OČEKUJEMO: Dr Zdravković otkrila da je sedmi i osmi dan od početka trećeg talasa NAJKRITIČNIJI

Novosti online

23. 10. 2020. u 17:31

DIREKTORKA KBC "Bežanijska kosa" je objasnila da najveći broj pacijenata u bolnicama bude posle nekih nedelju dana

НАЈВЕЋЕ БРОЈКЕ ТЕК МОЖЕМО ДА ОЧЕКУЈЕМО: Др Здравковић открила да је седми и осми дан од почетка трећег таласа НАЈКРИТИЧНИЈИ

Foto: Tanjug

– Brojke inficiranih koje detektujemo jesu visoke, ali pik je bio tek pre pet dana, a mi znamo da je obično najkritičniji sedmi ili osmi dan. Dakle, ne znamo da li će biti porasta broja tih težih pacijenta – odgovorila je dr Marija Zdravković na pitanje o tome koje su razlike u broju hospitalizovanih sada i u drugom piku korona virusa, što znači da najveće brojke tek možemo da očekujemo.

Direktorka KBC “Bežanijska kosa” je objasnila da najveći broj pacijenata u bolnicama bude posle nekih nedelju dana od izbijanja pika epidemije, a mi smo tek na petom danu.

Druga članica Kriznog štaba, dr Darija Kisić Tepavčević, dodala je da je sada 530 pacijenata hospitalizovano, od čega se trećina nalazi baš u KBC “Bežanijska kosa”. Ona je objasnila da su prethodnim talasima korone procenta hospitalizovanih peo i na 25 odsto od svih zaraženih, a sada je on na 15 odsto.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

ZEMLJOTRES U KAČANIKU: Nema materijalne štete