NEPUNIH nedelju dana otkad je na društvenim mrežama osvanula mapa iz radne sveske za treći razred, iz srpskog jezika, izdavača "Novi logos", u kojoj je na mestu Norveške označena Švedska, roditelji su se pobunili protiv još jedne neverovatne udžbeničke greške.

Zgembo

19.10.2020. 08:00

Nije uopste cudno sto se "potkradaju"takve greske s obzirom ko sve pise i odobrava udzbenike.Sve sami strucnjaci sa sega-mega fakultetima.

Gile

19.10.2020. 08:16

Sta ste ocekivali?! Sve nacionalno ste privatizovali i to vecinom hrvatskim izdavačima koji ni cirilicu ne podržavaju u samoj Hrvatskoj...

Šator

19.10.2020. 08:40

Професори? Вјероватно док су куцали су размишљали шта ће са кешом од књига а не о оном шта куцају. Још ако су докторирали на сега-мега факултетима, нису ни могли размишљати. Али ово је једноставно за рјешити, сви који су купили то смеће, да врате књигео трошку издавача, а он за трошкове нека види са ауторима о рецезентима... Ина и једна добра ствар, ученици да прецртају назив Република, па ће сви до једног добро научити да БиХ нема тај префикс и да је више лабава конфедерација из које Срби и Хрвати хоће да побјегну, а муслимани да је унитаризују ( уз помоћ странаца и издајника).

janj

19.10.2020. 08:41

Србија прави големе проблеме Српској. Већи од овог је проблем што познаје тзв. "босански језик".

Samir

19.10.2020. 09:00

Objektivno gledano ovo nije greška jer je Bosna i Hercegovina po svom uređenju republika a ne monarhija i ona ima centralnu vladu pa tako ona predstavlja čvrstu državnu tvorevinu republikanskog tipa. No, Novosti nikada je govore kako je Republika Srpska entitet Bosne i Hercegovine i nije samostalna država već je samo u rangu onoga što su Autonomna pokrajina Vojvodina i Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija u sastavu Republike Srbije. Ali, što je babi milo to joj se i snilo.

Strahinja

19.10.2020. 09:10

Da li neko u nadležnom ministarstvu uopšte proverava sadržinu i kvalitet udžbenika? Očigledno ne, iako su odgovorni pred društvom, a u takvom haosu kojekakve nestručne tutamute ostvaruju zaradu. Sramota!

djodja13

19.10.2020. 09:17

Zar vam naziv firme "Kleti" ne govori o čijoj se firmi radi i koju-čiju će geografiju i istoriju propagirati.A Srpskim kontrolorima-recenzentima dajte koju paru i sve prolazi.

buki

19.10.2020. 09:35

Из лекције видим да уз Српска фали Република, а рат је започео између Муслимана, Хрвата и Срба. Није логично да се један народ одређује територијално (Бошњаци - Муслимани који живе у Босни), а друга два (Хрвати и Срби) национално. Пошто нам Хрвати штампају (изгледа и пишу) уџбенике, питам се само какви ли су уџбеници које штампају за децу у Хрватској, пошто не верујем да су они као ми, тако важан сегмент препустили странцима. Осим тога, нико из нашег Министарства Просвете, већ пар година не излази да незадовољни родитељима објасни зашто и даље нашој деци уџбенике пишу странци (и то још Хрвати). Да ли су то неки дугорочно потписани уговори, којих не можемо да се ослободимо, или је то став и ове владе?

Liver

19.10.2020. 09:38

Невероватно!!! Па шта раде различите комисије које прегледају те уџбенике!? И зар није сукоб интереса да наставник одређује издавача!??? Квалитет уџбеника је катастрофалан.

Anja

19.10.2020. 09:49

Ja koristim Zavodov udzbenik i odličan je. Tekst je po meni u potpunosti prilagodjen učenicima. Ako mi fali nesto, slika ili film, ja ubacim u prezentaciju sama dok predajem. Neke kolege mi se smeju tipa "ti još uzimaš Zavod, svašta". Izgleda da sam "out" i nisam "fensi" ako uzmem knjigu domaćeg izdavača.