PROFESORI ORGANIZUJU PROTEST: Nesporazumi na Filološkom fakultetu

Lj.B.

28. 09. 2020. u 13:02

GRUPA profesora Filološkog fakulteta organizovaće danas protestno okupljanje, na moje su pozvani i studenti, na Platou ispred Filološkog fakulteta nakon čega je planirana šetnja do Ministarstva prosvete.

ПРОФЕСОРИ ОРГАНИЗУЈУ ПРОТЕСТ: Неспоразуми на Филолошком факултету

Foto: Google printscreen

Ovi profesori traže da se što pre izabre dekan i to po započetoj proceduri koja je u skladu sa Zakonom, a što je omeo izveštaj Prosvetne inspekcije koja je zatražila da se prvo donese Statut fakulteta, pa onda bira dekan.

Istovremeno, uprava fakulteta pozvala je studente i nastavnike da umesto uličnim performansima, sve eventualne nesporazume rešavaju u otvorenom dijalogu na samom fakultetu.

- Poziv na šetnju nije zvaničan stav Filološkog fakulteta, nastavnici koji se ovim povodom oglašavaju ne čine većinu, odbacujemo sve političke etikete i tvrdnje da smo produžena ruka prethodne uprave - navodi se u saopštenju koje je potpisala v.d. dekana Anđelka Mitrović i prodekanke Biljana Dojčinović i Jelena Vujić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju