"NOVOSTI" NA CRNOGORSKOJ OBALI: Srbi neće da odustanu od odmora

Š. M. - V. V.

16. 09. 2020. u 08:05

REPORTERI "Novosti" na jednoj od najpopularnijih plaža na Crnogorskom primorju Jazu zatekli su veliki broj turista iz Srbije.

НОВОСТИ НА ЦРНОГОРСКОЈ ОБАЛИ: Срби неће да одустану од одмора

Foto. V. N.

Njih su nove mere Kriznog štaba zatekle na godišnjem odmoru. Većina njih ne želi da svoje letovanje prekida zbog donetih mera, a ima i onih koji će na vreme put Srbije.

- Plan je bio da ostanemo do petka u Crnoj Gori, tako da nas nove mere neće zahvatiti - kaže za naš list Nikola Zečević (37). - Svake godine porodično letujemo na Crnogorskom primorju, a ove nismo očekivali da ćemo doći. Ipak, lepo vreme i uvođenje ELISA serološkog testa su nas "naterali" da dođemo na nedelju dana. Sigurnije je da se vratimo pre uvođenja drastičnijih mera, tako da ćemo u petak pre šest biti u Srbiji.

Beograđanin Zoran Đorđević (51) i pored uvođenja novih mera od Kriznog štaba, planira da do nedelje ostane u Budvi.

- Došao sam za vikend avionom sa porodicom i kumom i planiram da ostanem do kraja aranžmana - priča Đorđević. - Ne isplati nam se ići ranije za Beograd i prekidati odmor zbog novonastale situacije. Uplašeni jesmo, čim dođem, javićemo se najbližoj kovid-ambulanti i lekarima kako bismo preuzeli sve mere predostrožnosti. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu.

Foto. V. N.

I dok je većina turista u Crnoj Gori svoj septembarski odmor planirala do kraja nedelje ili duže, Jovan M. u Srbiju kreće sutra ujutru.

- Još sam pre 15 dana, kada sam krenuo na more, rezervisao povratnu kartu za 17. septembar - kaže on. - Možda se sa merama moglo sačekati još malo, jer je veliki broj naših ljudi trenutno na primorju. Bar do kraja vikenda, pa tek onda uvesti svakodnevne provere i javljanje u kovid-ambulante.

GOSTI I VATERPOLISTI

- Trenutno kod nas boravi 70 gostiju iz Srbije. To su vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca i deo gostiju koji su tu zbog snimanja filma. Tu su zbog poslovnih obaveza i na njih, kažu, ta odluka ne utiče. Manji broj individualnih gostiju odlučio je da ispoštuje preporuke - kazao je Jovan Mićunović iz hotela "Lajthaus".

Različita su iskustva i reagovanja hercegnovskih hotelijera nakon odluke Vlade Srbije i poziva upućenog državljanima te zemlje da se vrate sa letovanja zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

U Meljinama, u menadžmentu kompleksa "Lazure" kažu da imaju dobru posetu, a zasad nema najava za skraćenje boravka ili otkazivanje rezervacija gostiju iz Srbije. Menadžer Marin Radojević informiše da je popunjenost kapaciteta preko 80 odsto, a najviše je gostiju iz Belorusije, Ukrajine i Srbije.

Foto. V. N.

Ovde su, kaže Radojević, i dolazne rezervacije iz Srbije za naredni period ostale aktivne, pa je ipak, u zavisnosti od mogućih novih mera, očekivan manji pad rezervacija ili skraćenja boravka u hotelu.

Gosti iz Srbije smešteni u hotelu ACD, takođe u Meljinama, ostaju, kažu, na letovanju kako su i planirali.

Iz Igala, iz hotela "Lajthaus", otišao je jedan broj individualnih gostiju, a drugi su najavili da odlaze do petka, kaže direktor marketinga Jovan Mićunović. I u ovom hotelu ima onih na koje neće uticati odluka Vlade Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri