MINISTAR GAŠIĆ OBIŠAO GARDU VOJSKE SRBIJE: Ova jedinica simbol je časti i profesionalizma (FOTO)

Novosti online

11. 06. 2024. u 15:25

MINISTAR odbrane Bratislav Gašić obišao je danas Gardu Vojske Srbije u kasarni „Dedinje“ u Beogradu.

МИНИСТАР ГАШИЋ ОБИШАО ГАРДУ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Ова јединица симбол је части и професионализма (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Tom prilikom, komandant Garde pukovnik Željko Furundžić informisao je ministra odbrane o organizaciji, zadacima i istorijatu jedinice.

Ministar Gašić istakao je da Garda Vojske Srbije predstavlja elitnu jedinicu kojoj su povereni neki od najvažnijih zadataka.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

- Ova jedinica simbol je časti i profesionalizma, ponos Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Garda je prestižna jedinica koja uspešno izvršava širok spektar važnih zadataka. Učestvujući u vojnim svečanostima i paradama, dočekujući inostrane delegacije i obavljajući mnoge druge značajne ceremonijalne dužnosti, gardisti svojim prisustvom i ulogom doprinose promociji vojnog poziva i očuvanju naših slavnih vojnih tradicija – rekao je ministar Gašić. On je naglasio da će se nastaviti opremanje i ulaganje u tu elitnu jedinicu.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

- Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nastaviće da ulažu u Gardu, u njenu opremu i naoružanje, kao i u poboljšanje standarda pripadnika ove jedinice. Ulaganja su od suštinskog značaja kako bismo osigurali da Garda Vojske Srbije i dalje bude ponos naše zemlje, spremna da odgovori na sve izazove i zadatke koji se pred nju postave – rekao je ministar odbrane.

Ministar Gašić obišao je bogoslužbeni prostor i Spomen-sobu Garde Vojske Srbije, gde je u spomen-knjigu upisao da moramo biti ponosni na tu jedinicu i da su gardisti naša čast, dostojanstvo i budućnost.

Današnjem obilasku prisustvovali su načelnik Operativne uprave (J-3) Generalštaba Vojske Srbije general-major Tiosav Janković i šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura