HEROJ - KOMANDANT BOJNOG BRODA: Vučević na pretpremijeri filma "Drava se ne predaje" (FOTO)

Novosti online

08. 04. 2024. u 18:02

MINISTAR odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas pretpremijeri filma "Drava se ne predaje" u Vojnofilmskom centru "Zastava film" Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane.

ХЕРОЈ - КОМАНДАНТ БОЈНОГ БРОДА: Вучевић на претпремијери филма Драва се не предаје (ФОТО)

Foto: Printskrin

Film "Drava se ne predaje" govori o herojstvu komandanta rečnog monitora "Drava", poručnika bojnog broda Aleksandra Berića i njegove posade s početka Drugog svetskog rata.

Reditelj filma je profesor Nikola Lorencin, prema scenariju poručnika bojnog broda Dragana Spasojevića iz Rečne flotile, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Foto: Printskrin

 

Producenti filma su Vojnofilmski centar "Zastava film" i Društvo za animaciju, filmsku i video postprodukciju "Krater studio" iz Beograda. Projekat su osim Filmskog centra Srbije, kao krovne institucije filmske umetnosti u Srbiji, podržali vlada AP Vojvodine, Grad Novi Sad i opštine Stara Pazova, Novi Bečej i Bačka Palanka. 

Foto: Printskrin

 

Projekciji filma prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović, vršilac dužnosti pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane Predrag Bandić, šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović, načelnik Uprave za odnose sa javnošću brigadni general Mihailo Zogović, direktor Vojnofilmskog centra "Zastava film" pukovnik Goran Ikonić i deo produkcijske i glumačke ekipe filma.

BONUS VIDEO: Vučić u Parizu sa mladim srpskim naučnicima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUŽNE VESTI: Preminuo nekadašnji kapiten Crvene zvezde