ČEKA SE IDENTITET RUMUNKI SA SNIMKA Ambasador Srbije u Beču o potrazi za nestalom Dankom: Svi predano rade na ovom slučaju

Милица Шкорић
Milica Škorić

02. 04. 2024. u 08:27

OSMI dan je potrage za malom Dankom Ilić (2) iz Bora, kojoj se svaki trag izgubio u Banjskom polju.

ЧЕКА СЕ ИДЕНТИТЕТ РУМУНКИ СА СНИМКА Амбасадор Србије у Бечу о потрази за несталом Данком: Сви предано раде на овом случају

Foto: Printskrin

Nakon snimka na kome se vide dve državljanke Rumunije sa devojčicom koja veoma podseća na malu Danku i koji je napravio Srbin iz Beča, pokrenuta je žuta Interpolova poternica, a u ceo slučaj uključena je austrijska policija.

Marko Blagojević, ambasador Srbije u Beču, istakao je da se očekuje da policija u Austriji obavesti o identitetu osoba sa snimka.

- Srpska dijaspora se nalazi u velikom broju ovde, ono što je važno, prate se vesti iz Srbije i bilo je važno da ih obavestimo o ovom snimku i da postoji mogućnost da se Danka nalazi u Austriji. Sada su i mediji u Austriji počeli da objavljuju to, desetine hiljada naloga, udruženje, organizacije... Svi su veoma solidarni i veoma se korektno ponašaju vezano za javljanje - kaže ambasador Blagojević.

Ističe da je svakodnevno u kontaktu sa policijom Austrije i da svi veoma vredno rade na pronalasku male Danke Ilić.

- Svi veoma predano rade na ovom slučaju. U austrijskim dnevnim listovima pojavila se ista vest, i to je veoma važno. Važno je da se sada svi odgovorno ponašamo i da javnost ne zloupotrebljava telefone koje smo ostavili. Ako neko nešto posumnja, neka kontaktira sa austrijskom ili srpskom policijom, a ako ne može da ih dobije, onda da kontaktira sa ambasadom u Austriji - kaže ambasador Miloš Blagojević.

BONUS VIDEO: SNIMAK IZ BEČA - Devojčica liči na nestalu Danku, radi se na identifikaciji

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)