PREMINUO NOVINAR ĐORĐE VUKMIROVIĆ: Preminuo nekadašnji dopisnik Večernjih novosti

Novosti onlajn

15. 03. 2024. u 16:15

U NOVOM Sadu, posle kratke i teške bolesti preminuo je Đorđe Vukmirović, nekadašnji dopisnik Večernjih novosti, istaknuti novinar i publicista.

ПРЕМИНУО НОВИНАР ЂОРЂЕ ВУКМИРОВИЋ: Преминуо некадашњи дописник Вечерњих новости

Foto: Pokrajinska vlada

Rođen je 8. novembra 1954. godine u Gospiću u Lici. Novinarstvu je posvetio četiri decenije.Počeo je u „Glasu komune u Apatinu“, zatim je bio dopisnik lista Dnevnik iz Somborskog okruga a od 1997.šef Dopisništva Agencije TANJUG u Novom Sadu. U jednom periodu bio je i zamenik glavnog i odgovornog urednika „Dnevnika“.

Nekoliko godina bio je dopisnik lista „Sport“ koji je tada bio deo porodice izdanja Kompanije Novosti,a 2010.i 2011.godine šef Dopisništva novosadskog dopisništva „Novosti“.Pokrivao je raznovrsne teme,pisao upečatljivo, u maniru nepokolebljivog posvećenika novinarskom zanatu. Četiri godine, počevši od 2016. obavljao je funkciju pomoćnika pokrajinskog sekretara za javno informisanje.

Vukmirovićevo novinarsko delovanje obuhvatalo je i televiziju. Jedno vreme bio je zamenik glavnog i odgovornog urednika TV Most u Novom Sadu. Bio je posvećen i publicističkom radu. Njegove knjige, uključujući “Sedamdeset godina fudbala u Apatinu”, „Panonski bombarderi“ i “Zlatne godine istorija boksa u Apatinu”, stoje kao dokazi njegove strasti prema sportu i očuvanju sportske baštine Apatina, mesta u kojem je započeo svoj novinarski put.

Iza sebe je ostavio suprugu, sina, ćerku i troje unučadi. Đorđe Vukmirovoć biće sahranjen u ponedeljak 18. marta, u 15 časova na Gradskom groblju u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave