KAKAV PRIZOR SA KOPAONIKA! Pogledajte - Kamere snimile mrkog medveda (VIDEO)

Novosti onlajn

13. 03. 2024. u 14:55

NADZORNE kamere za praćenje divljači devetog marta zabeležile su na Kozjim stenama na Kopaoniku pojavljivanje mrkog medveda.

КАКАВ ПРИЗОР СА КОПАОНИКА! Погледајте - Камере снимиле мрког медведа (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/infokop

"Ovi medvedi se obično retko vide u ovo doba godine jer uglavnom hiberniraju, što je stanje koje im omogućava da štede energiju i prežive zimu bez mnogo hrane. Međutim, posle tople zime koja je za nama, medvedi su se aktivirali ranije nego što je to uobičajeno. Primećeni medvedi na Kopaoniku obično su samo u prolazu, ali postoji pretpostavka da u okolini postoji nekoliko aktivnih brloga sa do deset jedinki", navedeno je na stranici Nacionalnog parka Kopaonik. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by InfoKOP (@infokop)

Mrki medved (Ursus arctos) je snažna zver iz porodice medveda. Zahvaljujući svojoj ogromnoj snazi, njegove čeljusti mogu da povuku plen težak i do 300 kg. Težina odraslih medveda varira između 130 i 300 kg.

Mrki medvedi su generalno mirni i preferiraju izbegavanje ljudi, ali ženke mogu postati opasne tokom perioda odgajanja mladunaca.


 

BONUS VIDEO:

RUSKI SURF NA LEDU: Kako su ruski surferi ukrali santu leda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!