SNEŽNA MEĆAVA ĆE NAREDNIH DANA VEJATI U OVIM KRAJEVIMA SRBIJE: Temperatura pala na 0 stepeni (VIDEO)

Милица Шкорић
Milica Škorić

11. 03. 2024. u 17:51

I DOK ovog poslepodneva u mnogim predelima Srbije pada jaka kiša i praćena je pljuskovima, na planinama južne i jugozapadne iznad 1.500 metara nadmorske visine veje jak sneg.

СНЕЖНА МЕЋАВА ЋЕ НАРЕДНИХ ДАНА ВЕЈАТИ У ОВИМ КРАЈЕВИМА СРБИЈЕ: Температура пала на 0 степени (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

U ovom času sneg veje i na Kopaoniku i to vrlo jakim intenzitetom, a padaće i do kraja dana, pa će uslediti prestanak padavina.

Jak sneg praćen je i vrlo jakim jugozapadnim vetrom, koji stvara pravu snežnu mećavu.

Trenutna temperatura iznosi 0°C.

I dok sneg veje u višim predelima Kopaonika, u nižim predelima pada jaka kiša.

Inače, trenutna oblačna zona sa padavinama premešta se preko južne i centralne Srbije dalje ka istoku, a u sklopu ciklona, koji se svojim centrom premešta severozapadno od našeg područja.

Sneg na višim planinama očekuje se i narednih dana iznad 1.500 metara nadmorske visine, dok se u sredu i u četvrtak zbog zahlađenja očekuje spuštanje snežne granice i na 1000 metara, a temperature bi opale ispod 0°C.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by InfoKOP (@infokop)

Srbiju su danas pogodile padavine iz Crne Gore gde je prethodno širom zemlje padala veoma jaka kiša, uz grmljavinske pljuskove, dok je na planinama vejao sneg.

Kada je reč o Srbiji, sneg sa grmljavinom zabležen je u Prokletijima u Metohiji, u blizini Peći.

S obzirom na to da je snažno južno strujanje donelo i velike količine prašine i peska iz Sahare, sneg jkoji veje sadrži čestice pustinjskog peska, pa može biti prljav ili obojen, a slična situacija je i sa kišom.

Današnji dan doneće višim planinama 5 do 10 cm snega i sneg će biti pljuskovitog karaktera, dok se narednih dana očekuje dodatnih 5 do 20 centimetara.

Ka svim višim planinama na putevima će biti neophodna zimska oprema.

Inače, današnji jak fenski jugozapadni vetar sa temperaturom od 4°C potpuno je otopio prirodni snežni pokrivač, ali sneg koji upravo veje ponovo formira snežni pokrivač.

BONUS VIDEO: NA KOPAONIKU PRAVO PROLEĆE - Temperature u plusu, jedini "spas" za skijaše je veštački sneg

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu