UMERENO DO POTPUNO OBLAČNO: Vremenska prognoza za subotu, 2. mart

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

02. 03. 2024. u 01:00

UJUTRU i tokom prepodneva umereno do potpuno oblačno, na severozapadu i zapadu suvo, a u ostalim krajevima mestimično sa slabom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

УМЕРЕНО ДО ПОТПУНО ОБЛАЧНО: Временска прогноза за суботу, 2. март

Foto: N. Živanović

Po podne će se u Timočkoj Krajini zadržati oblačno vreme, u ostalom delu zemlje promenljivo sa dužim sunčanim periodima, a kratkotrajna kiša ili pljusak očekuju se u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne, jugoistočne i istočne Srbije.

Vetar slab i umeren, u košavskom području i jak, južni i jugoistočni, na jugu Banata sa udarima olujne jačine, po podne u slabljenju.

Najniža temperatura od 5 do 10, a najviša od 10 °stepeni u Timočkoj Krajini, do 18 ° u zapadnoj Srbiji.

Vreme u Beogradu

U Beogradu ujutru i pre podne pretežno oblačno sa slabom kratkotrajnom kišom. Posle podne suvo sa dužim sunčanim periodima. Vetar slab i umeren, jugoistočni.

Najniža temperatura oko 9 , a najviša oko 16 stepeni.

Prognoza za narednih sedam dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, do utorka će biti natprosečno toplo, u nedelju i ponedeljak promenljivo, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, dok se kratkotrajna kiša očekuje u brdsko-planinskim predelima istočne i južne Srbije, a u utorak i u ostalim krajevima.

Početkom naredne sedmice jugoistočni vetar ponovo u pojačanju. Maksimalna temperatura od 15 do 20, a u Timočkoj Krajini od 12 do 16 °stepeni.

Od srede nastupa zahlađenje - vetar će biti u skretanju na severozapadni, a kiša, koja se uz promenljivu oblačnost povremeno očekuje u nižim predelima, na planinama će preći u susnežicu i sneg.

U subotu se očekuje suvo vreme.

BONUS VIDEO: POTOPLjENI PUTEVI, AUTOMOBILI POD VODOM: Vanredna situacija na jugu Indije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!