OGORČENI PENZIONERI U KOSOVSKOJ MITROVICI: Krajnji je trenutak da se odluka Prištine zaustavi

Novosti online

01. 03. 2024. u 12:40

ISPRED filijale Banka Poštanska štedionica u Kosovskoj Mitrovici okupili su se penzioneri kako bi saznali nešto više o mogućnostima podizanja penzija, jer neki nisu podigli primanja iz prethodnog meseca.

ОГОРЧЕНИ ПЕНЗИОНЕРИ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ: Крајњи је тренутак да се одлука Приштине заустави

Foto: TV Most

Ogorčeni odlukom Prištine uputili su apel međunarodnoj zajednici da se odluka Prištine zaustavi.

- Okupili smo se zato što nam je uskraćen naš zarađeni dinar, došlo je do toga da penzioner nema ni za lekove, a kamoli za životne namirnice. Okupili smo se i da uputimo apel međunarodnoj zajednici i svim ljudima dobre volje da stanu na kraj ovome teroru i ovome bezobrazluku Kurtija i one neovlašćene vlade, kaže za TV Most Jovanka Lečić.

Foto: TV Most

 

Ističe da ovo nije samo stav penzionera nego je i stav zdravstvenih radnika, svih koji su 60 godina lečili jednako Srbe, Rome, Albance i sve ljude dobre volje koji su na Kosovu.

- Mi smo ovde na našoj srpskoj zemlji gde ima mesta za sve ljude dobre volje, kao što je bilo do sada, da bude tako i od sada, ističe ona.

Zastupnik penzionera Ilija Prelević naglašava da je došao krajnji trenutak, krajnja opomena vladi Prištine da moraju da reše problem.

- Kurti, Osmani i ostali moraju da reše problem u toku sledeće nedelje. Mnogi penzioneri nisu primili penziju ni prošlog meseca. Nepokretni penzioneri, korisnici tuđe nege, invalidni penzioneri i defektna lica su najviše ugroženi, kaže Prelević.

Foto: TV Most

 

Ogorčeni odlukom Prištine još jednom su uputili apel međunarodnoj zajednici da se odluka Prištine zaustavi.

(TV Most)

BONUS VIDEO: PENZIONERSKE KARTICE: Sa direktorom PIO posetili smo najstarije sugrađane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)