BEBI OŠTEĆEN MOZAK PRILIKOM POROĐAJA? Porodilja iz Vranja Snežana Jović (36) doživela je agoniju - slučaj prijavljen policiji

J.Stojković

22. 01. 2024. u 09:05

PORODILjA iz Vranja Snežana Jović (36) doživela je pravu agoniju u porođajnoj sali - kaže da je lekari umalo nisu ubili, a zdravstveno stanje njenog deteta je ugroženo.

БЕБИ ОШТЕЋЕН МОЗАК ПРИЛИКОМ ПОРОЂАЈА? Породиља из Врања Снежана Јовић (36) доживела је агонију - случај пријављен полицији

foto:J.S.

Ona je ceo slučaj prijavila policiji, nakon što je ustanovljeno da beba ima povredu mozga, zbog čega ih, po svemu sudeći, čeka borba.

- Ne znam odakle da počnem. Kada ležite tamo na tom stolu, niste ni svesni nekakvog nasilja, samo vam je bitno da se dete rodi živo i zdravo. Sećam se svake sekunde, sećam se svake reči, sećam se agonije koju sam preživela dok je moj dečak dolazio na svet - započinje priču za "Novosti" Snežana.

Foto:J.S.

 

Ona se porodila 16. januara. Kaže da joj je treća trudnoća bila uredna, da joj je trudnoću vodio ugledni ginekolog D. V. iz vranjske bolnice i da ništa nije ukazivalo na to da može biti nekakvih komplikacija.

- Došla sam tog jutra negde oko pola pet, moj ginekolog je bio u smeni i pregledao me je. Konstatovao je ono što sam i ja kao žena koja se ne porađa prvi put znala - da je beba još visoko i da neće porođaj tako brzo. U međuvremenu je on iz noćne smene otišao, zamenio ga je kolega Z. A. kome je asistirala ćerka N. A. koja je na specijalizaciji - priča Suzana.

Porodilja pažljivo bira reči, pokušavajući da nikog ne uvredi, a opet kroz suze priča sa koliko muka je na svet donela svoje treće dete.

- Procenili su, tačnije mlada doktorka, da sam otvorena šest prstiju, probušila je vodenjak i konstatovala da sam spremna za porođaj. Doktor je čak rekao da će sve biti gotovo za pet minuta. Nisu bili neprijatni do tog trenutka, ali po svemu sudeći nije išlo kako su planirali i tu kreće agonija. Guranje bebe, skakanje po stomaku, u sali su babice, dve čistačice... Gurali su bebu naviše i na kraju pozvali u pomoć doktorku I. Č. - priča drhtavim glasom Snežana.

Bez reakcije iz Zdravstvenog centra

Načelnik Službe ginekologije dr Dragan Veličković nije odgovarao na naše pozive, prema nezvaničnim informacijama, u Zdravstvenom centru su već prema nekim saznanjima razmišljali o pokretanju unutrašnje kontrole, o čemu će, kako su nam rekli iz menadžmenta, naknadno obavestiti javnost.

Posle svih pokušaja, koriste vakuum kako bi izvukli bebu. Po rečima porodilje, prvi put neuspešno, drugi put jedva uspevaju. I, kada su bebu izvukli, nastao je muk.

- Molila sam ih da urade carski rez, nisu hteli. A onda moja beba nije plakala i sestra mi je rekla da se molim i da to jedino može da pomogne. Molila sam se i krstila na stolu i onda se začuo plač, moj dečak je bio živ - kaže Snežana.

Prema njenim rečima, tu nije bio kraj njenih muka. Onda je usledilo vađenje posteljice u najvećim mukama, dobila je anesteziju, pa je posle imala još muka.

- Ušivena sam bezbroj puta, strašno mi je sve to bilo. U subotu, 20. januara, trebalo je da odemo kući i lekar pedijatar pregledao je bebu. Ultrazvuk je pokazao da jedna strana bebinog mozga nije u redu i da nas verovatno čeka borba - završava Snežana razgovor u suzama.

Njenom mužu je nakon te konstatacije lekara pozlilo, pa je i sam završio na urgentnoj medicini i tada su odlučili da ceo slučaj prijave.

- Ne treba mi ništa, neću nikakvu odštetu, samo želim da moje dete bude poslednje dete kome su naudili - kategorična je ova majka troje dece.

Tužiteljka Osnovnog javnog tužilaštva Milica Petković nam je rekla da je žena dala izjavu u policiji i da je naloženo prikupljanje dokaza, što je uobičajena procedura u ovakvim postupcima, te da će se svakako, ukoliko ima elemenata krivičnog dela, pokrenuti postupak. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!