NIJE IH ZAUSTAVILA NI KIŠA NI SNEG: Na jezeru Očaga održana tradicionalna manifestacija Bogojavljenskog plivanja za Časni krst (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

19. 01. 2024. u 17:16

NA jezeru Očaga danas je povodom velikog hrišćanskog praznika Bogojavljanja održana tradicionalna manifestacija Bogojavljenskog plivanja za Časni krst. Organizator ovogodišnjeg događaja bila je Crkvena opština lazarevačka uz podršku Gradske opštine Lazarevac.

НИЈЕ ИХ ЗАУСТАВИЛА НИ КИША НИ СНЕГ: На језеру Очага одржана традиционална манифестација Богојављенског пливања за Часни крст (ФОТО)

Foto: Go Lazarevac

Na ovogodišnjoj manifestaciji učestvovalo je 30 plivača, a najmlađi među njima bili su Gorica Blažić i Dimitrije Pavlović 2010. godište.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević izrazio je zadovoljstvo velikim brojem takmičara koji su plivali za Časni krst ali i sugrađana koji su pratili nadmetanje. Ističe da je najvažnije što je sve proteklo u najboljem redu

Ovogodišnji događaj započeo je molebanom koji je za sve učesnike Bogojavljenskog plivanja za Časni krst 2024. godine na jezeru Očaga služilo sveštenstvo Hrama Svetog velikomučenika Dimitrija. U uzbudljivom nadmetanju koje je usledilo do Časnog krsta prvi je doplivao Nikola Lazarević (2003) iz Lazarevca, kome je Časni krst ostao u trajnom vlasništvu. Svi učesnici ovogodišnje manifestacije tradicionalno su od strane GO Lazarevac nagrađeni majicama i prigodnim poklonima.

Manifestaciji na jezeru Očaga i pored kiše i susnežice koja je neprestano padala prisustvovalo je više stotina stanovnika Lazarevca i okoline.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu