TEMPERATURA PADA ZA 15 STEPENI: Ovo je dan kad stiže preokret, Srbija će biti pod uticajem snažnog ciklona

Novosti online

16. 01. 2024. u 11:06

SRBIJU je tokom noći zahvatilo manje zahlađenje, pa je kiša u mnogim predelima prešla u susnežicu i sneg.

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ: Ово је дан кад стиже преокрет, Србија ће бити под утицајем снажног циклона

Foto: N. Živanović

Ovog jutra dolazi do razvedravanja, pa će tokom dana u Srbiji biti suvo i uglavnom sunčano. Danas će biti prohladno, maksimalna temperatura kretaće se od 0 do 4°C, u Beogradu do 3°C. Ove temperature su i prosečne temperature za ovo doba godine.

Već u sredu u Srbiji toplije. Očekuje se suvo, uz pojačanje jugoistočnog vetra. Maksimalna temperatura biće od 7 do 13°C, u Beogradu oko 10°C.

Najtopliji dan ne samo ove sedmice, već i u januaru biće četvrtak. Snažan ciklon sa severa Italije i Jadrana doneće Srbiji snažna južna strujanja, ali i vrlo toplu vazdušnu masu. Maksimalna temperatura biće od 12 do 18°C, lokalno u Podrinju i u Kolubarskom okrugu i do 20°C i to zahvaljujući fenskom efektu vetra.

Inače, u četvrtak će duvati jak južni i jugozapadni vetar, na planinama i sa olujnim udarima, dok se u košavskom području očekuje jak jugoistočni vetar, na jugu Banata povremeno sa olujnim udarima.

Četvrtak će doneti i oblačnost sa kišom, a ponegde se očekuju i pljuskovi sa grmljavinom, koji su veoma retka pojava u zimskom delu godine, ali ne i neuobičajeni.

U petak se sa severa očekuje prodor hladnog fronta i jače zahlađenje, pa će kiša vrlo brzo na severu preći u susnežicu i sneg, a južnije će biti toplije, pa će tek prema večeri doći do zahlađenja i prelaska kiše u sneg.

Osim osetnijeg pada temperature, hladni front doneće Srbiji i jak severozapadni vetar.

Maksimalna temperatura biće od 2°C na severu Vojvodine do 12°C na jugu Srbije, potom i u tim predelima u padu.

Inače, u petak će jutro i prepodne u skoro svim predelima Srbije biti najtopliji deo dana, zahvaljujući prodoru hladnog fronta.

Za vikend se očekuje vreme u skladu sa kalendarom. Već u subotu ujutro na severu Srbije dolazi do razvedravanja, a sneg tokom dana će prestati i u ostalim predelima, pa će u nedelju biti suvo.

Maksimalna temperatura tokom vikenda biće od 0 do 5°C, u Beogradu do 2°C.

BONUS VIDEO: ZAVEJAN AUTO-PUT KOD RUMSKE PETLjE - Kilometarske kolone u smeru ka Zagrebu

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu