SRBIJA I DANAS U MINUSU: Vremenska prognoza za petak, 12. januar - evo kada nam stiže otopljenje i nove padavine

Novosti online

12. 01. 2024. u 01:07

U SRBIJI, u većem delu Srbije, osim na istoku, ujutro se očekuje umeren do jak mraz i tek ponegde magla.

СРБИЈА И ДАНАС У МИНУСУ: Временска прогноза за петак, 12. јануар - ево када нам стиже отопљење и нове падавине

Foto: N.Živanović

U toku dana umereno do potpuno oblačno, hladno i bez padavina, a lokalno provejavanje slabog snega moguće je samo u planinskim predelima. Sunčani intervali će biti češći na istoku i jugu zemlje. Vetar slab i umeren, u istočnoj Srbiji jak, zapadni i severozapadni.

Najniža temperatura od -10 do -5, lokalno i niža, a u Negotinskoj Krajini oko -1 stepen. Najviša temperatura od -3 do 2, u Negotinskoj Krajini oko 4 stepena.

Vremenska prognoza za Beograd

U Beogradu umereno do potpuno oblačno i hladno, bez padavina, ali uz poledicu usled zaleđivanja mokrih površina. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -7 do -5, a najviša oko -1 stepen.

Vremenska prognoza za narednih sedam dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, za vikend se očekuje suvo vreme, sa sunčanim intervalima, uz jutarnji i prepodnevni mraz i manji porast dnevnih temperatura.

Samo će se još u subotu niska oblačnost mestimično zadržavati duže tokom dana, sa većom verovatnoćom na jugu Banata, u zapadnoj i centralnoj Srbiji, oblasti Homolja i Pomoravlja, kao i na jugoistoku zemlje. Početkom naredne sedmice očekuje se slabljenje jutarnjeg mraza uz dnevne temperature od 3 do 8 stepeni.

U ponedeljak će doći do prolaznog naoblačenja sa kišom u brdsko-planinskim predelima, a ujutro ponegde i u nizijama sa susnežicom i snegom. U utorak suvo. Od srede do kraja perioda doći će do jačanja jugozapadnog vetra i naglog porasta temperature, a kiša će ponovo padati od četvrtka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!