SRBI SLAVILI BOŽIĆ U SKADRU: Najradosniji hrišćanski praznik obeležili i pravoslavci u Albaniji (FOTO)

V.K.

09. 01. 2024. u 17:55

Sa blagoslovima arhiepiskopa tiranskog, dračkog i cele Albanije Anastasija Janulatosa i mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija Mićovića, i ove godine tradicionalno se okupio srpski narod u Vraki kod Skadra da proslavi Badnji dan i Božić.

СРБИ СЛАВИЛИ БОЖИЋ У СКАДРУ: Најрадоснији хришћански празник обележили и православци у Албанији (ФОТО)

Foto: Svetigora

U subotu 6. januara 2024. godine, na Badnji dan, badnjake je u porti hrama Presvete Trojice osveštao i naložio sveštenik Ivan Popović, klirik Albanske pravoslavne crkve, uz prisustvo predstavnika Srba i Crnogoraca u Republici Albaniji, i vernog naroda koji se okupio u porti hrama Presvete Trojice u Vraki.

Badnjake su posle osveštavanja naložili i predsednik Udruženja “Morača-Rozafa” Pavle Brajović i potpredsednik Društva Sveti Jovan Vladimir iz Skadra Viktor Miščenko. Svečanom osveštavanju badnjaka pored hrama Presvete Trojice u Vraki, prisustvovao je i ambasador Srbije u Tirani dr Slobodan Vukčević sa saradnicima.

Na Božić u nedelju 7. januara u hramu Presvete Trojice u Vraki, liturgiju su služili sveštenici Srpske i Albanske pravoslavne crkve, protojerej mr Predrag Šćepanović i prezviter Ivan Popović. Čtecirao je Rus Sergej Miščenko, unuk pokojnog Alekseja Miščenka, osnivača i prvog predsednika Pravoslavnog Društva Sveti Jovan Vladimir u Skadru, a za pevnicom je pojao profesor Cetinjske bogoslovije i urednik Katihetskog programa Radio Svetigore mr Aleksandar Vujović.

Posle liturgije svima su podeljeni božićni pokloni kao dar Mitropolije crnogorsko-primorske i mitropolita Joanikija. Okupljenima se obratio sveštenik Predrag Šćepanović, čestitajući srpskom narodu i svim ljudima dobre volje praznik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave