DA SE HRISTOS USELI U SRCA SVIH NAS: Poruka patrijarha u Pećkoj patrijaršiji (VIDEO)

Марија Стевановић
Marija Stevanović

07. 01. 2024. u 10:26

PATRIJARH srpski Porfirije služio je danas u manastiru Pećka patrijaršija božićnu liturgiju i poručio da se Hristos useli u srca svih nas.

ДА СЕ ХРИСТОС УСЕЛИ У СРЦА СВИХ НАС: Порука патријарха у Пећкој патријаршији (ВИДЕО)

Foto: SPC

Patrijarh Porfirije je u besedi okupljenim vernicima poručio da Hristos koji se u pećini rodio pretvori srca svih nas u svoju pećinu i da se useli u naša srca i naše duše.

- Da se useli u naša srca i naše duše, najpre ovde u ovu svetu obitelj, a onda i u sve nas sabrane ovde, a onda i u svu našu braću i sestre koji žive na Kosovu i Metohiji, ali i da srca svih ljudi sveta postanu pećina Hristova, da ljubav njegova, grejući srca svih nas, čitavog sveta, postanu osnov carstva nebeskog - rekao je Porfirije.

Patrijarh je božićnu liturgiju služio uz sasluženje arhimandrita Danila, jeromonaha Nikona i đakona Dragana Radića i Radomira Vrućinića, a prisustvovali su vernici iz svih krajeva Kosova i Metohije. Liturgiji je prisustvovala i pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Milena Parlić.

Patrijarh Porfirije započeo je posetu Kosovu i Metohiji 3. januara, kada je stigao u Pećku patrijaršiju, a pre Božića posetio je i manastir Visoke Dečane, manastir Gračanicu, kao i Srbe u Orahovcu i Velikoj Hoči.

BONUS VIDEO:

VELIČANSTVENO NALAGANjE BADNjAKA U BERANAMA: Sa episkopom Metodijem 10.000 vernika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)