NOVI SKENER I MAMOGRAF U MAJDANPEKU: Ministarka Grujičić - Formiranjem Zdravstvenog centra će bolje biti organizovane specijalističke službe

Novosti online

06. 12. 2023. u 21:31

MINISTARKA zdravlja Srbije prof. dr Danica Grujičić posetila je danas Majdanpek i najavila da će Opšta bolnica i Dom zdravlja do kraja godine postati jedan Zdravstveni centar.

НОВИ СКЕНЕР И МАМОГРАФ У МАЈДАНПЕКУ: Министарка Грујичић - Формирањем Здравственог центра ће боље бити организоване специјалистичке службе

Foto Ministarstvo zdravlja

Dr Grujičić je ukazala na nedostatak lekara i medicinskih sestara.

- Drago mi je da je u roku isporučen novi mamograf za Opštu bolnicu u Majdanpeku. Međutim, veliki je problem nedostatak kadrova, lekara i medicinskih sestara. Ja se nadam da ćemo sa određenim anketama koje sada sprovodimo sa studentima završnih godina fakulteta, kao i sa lekarima koji nisu zaposleni, naći načina da ih privolimo da dođu u male sredine i da svoju karijeru makar započnu ovde. Verujem da će neki od njih i ostati. Opština bi mogla da obezbedi smeštaj, jer su sada potrebni ne samo specijalisti, već i lekari opšte prakse - rekla je ministarka zdravlja u Majdanpeku.

Ministarka Grujičić je najavila da će formiranjem Zdravstvenog centra u ovom gradu biti bolje organizovane specijalističke službe, posebno one koje su deficitarne:

- Ono što je dobro kod Zdravstvenih centara jeste što se neće duplirati specijalističke službe. Bolnica i Dom zdravlja su u jednom dvorištu i mnogo lakše će biti organizovani i specijalistički i opšti pregledi. Nema potrebe da pacijenti idu na hemioterapiju u Kladovo, to može da se uradi ovde. Razumem da nemate aparat za zračenje, ali sve ostalo će se raditi u Majdanpeku - rekla je ministarka.

Ministarka zdravlja je istakla da je jako važno što je Majdanpek oživeo i što ima dobru saradnju sa kompanijom Ziđin.

- Bila sam ovde pre 10 godina i bilo je tužno hodati ulicama, a ovo je sada grad koji živi. Vidim da se kineski partneri trude da poštuju ekološke principe. Ono što sada rade kao ekološke akcije tek će se videti za 5 do 10 godina, ali ovo je sada grad koji živi - rekla je dr Grujičić.

Ministarka je ponovila da bi do kraja godine trebalo da počnu da rade mamamograf i novi najmoderniji 64-redni skener, kao i da bude zavšeno formiranje Zdravstvenog centra Majdanpek.

BONUS VIDEO: STIŽE JOŠ 20 MAGNETNIH REZONANCI I SOFTVER ZA SLOBODNE TERMINE Ministarka Grujičić za "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!