U rudniku Čukaru Peki spremno je dočekana zimska sezona

Promo

28. 11. 2023. u 16:00

ZIMSKI dani su, u odnosu na prethodne godine, sa zakašnjenjem stigli u Srbiju. Za mnoge kompanije koje posluju u našoj zemlji to je dodatni izazov, naročito ukoliko pripadaju zahtevnoj industriji, kao što je rudarstvo.

У руднику Чукару Пеки спремно је дочекана зимска сезона

Foto Promo Ziđin

U rudnicima, gde se o tome mislilo na vreme, u mehanizaciju, grejna tela, so, za posipanje puteva, zaštitnu opremu za zaposlene, ulagalo se tokom jeseni.

Foto Promo Ziđin

Kompanija Serbia Zijin Mining sprovela je sve neophodne pripreme za nesmetan rad tokom zimske sezone i spremno je dočekala prve snežne padavine, koje su obeležile vikend za nama. Kao odgovorno preduzeće koje upravlja rudnikom sa 1244 zaposlena, kompanija je jesenje dane iskoristila za nabavku potrebne mehanizacije, kupljeni su agregati i obezbeđena oprema, kako bi se rad u rudniku Čukaru Peki, nadomak Bora, tokom zime, bezbedno i nesmetano odvijao.

Foto Promo Ziđin

Uz redovnu proveru mehanizacije i kontrole vozila, na vreme je izvršena kupovina i zamena zimskih guma na kamionima i putničkim automobilima, obezbeđeno je 50 tona soli za prve snežne padavine i završena kupovina dodatnih mašina za kamion za čišćenje snega, koji će omogućiti posipanje soli i čišćenje saobraćajnica, a samim tim i nesmetano kretanje putevima na području rudnika Čukaru Peki, koje osim zaposlenih, svakodnevno koristi i lokalno stanovništvo iz okolnih borskih sela.

Foto Promo Ziđin

Osim mehanizacije i agregata za održavanje prohodnosti puteva u zimskom periodu, kompanija je nabavila i ručnu mašinu za čišćenje snega i alat, za čišćenje prilaza objektima i pogonima.

Foto Promo Ziđin

Kao društveno odgovorna kompanija, koja strogo vodi računa o bezbednosti i zdravlju svih zaposlenih, Serbia Zijin Mining je na vreme izvršila ovogodišnju nabavku i raspodelu zimskih radnih uniformi i kupila dodatna grejna tela za prostorije u kojima radnici borave u toku radnog dana. Obezbeđeno je 1500 kompleta zimskih zaštitnih radnih odela i višeslojnih zimskih jakni i 2300 pari zaštitnih radnih cipela. Da bi omogućila da zaposleni radni dan provedu u toplim prostorijama, kompanija je uz postojeće, obezbedila i dodatna grejna tela, kupovinom novih radijatora. Za celokupnu pripremu zimske sezone kompanija je do sada izdvojila 66 miliona dinara, a uz nabavku dodatnih 1500 kompleta radnih uniformi, u toku je i redovna nabavka rizle, koja kada je reč o održavanju puteva, u slučaju hladnih dana i niskih temperatura, osim soli, može biti korišćena i za posipanje saobraćajnica na području rudnika Čukaru Peki.

Foto Promo Ziđin

Zbog svih preduzetih mera i redovnih aktivnosti koje se u cilju bezbednosti i zdravlja radnika u kompaniji u kontinuitetu sprovode, a posebno stručnosti zaposlenih, posedovanja savremenih vozila, nove opreme i dovoljne količine materijala za nesmetan rad u zimskom periodu, verujemo da će broj bezbedno provedenih radnih dana u kompaniji nastaviti da raste, kao i da će Serbia Zijin Mining i tokom zime nastaviti da beleži dobre proizvodne rezultate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)