POČELA DA RADI POKRETNA APOTEKA U DRAŽEVCU: Meštanima obrenovačkog naselja dostupni lekovi

Tanjug

24. 11. 2023. u 08:22

POKRETNA apoteka počela je da radi danas u obrenovačkom naselju Draževac, a direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Radojević Škodrić rekla je da je cilj tog projekta da svim građanima koji žive u manjim mestima budu dostupni lekovi.

ПОЧЕЛА ДА РАДИ ПОКРЕТНА АПОТЕКА У ДРАЖЕВЦУ: Мештанима обреновачког насеља доступни лекови

Foto: Printskrin/Tanjug video

Radojević Škodrić je navela da će radno vreme pokretne apoteke biti od 8.00 do 14.00 časova i da će se zadržati sedam dana u Draževcu, ali da će ponovo dolaziti jednom mesečno kako bi građani mogli da uzmu lekove.

Dodala je da su sledeće stanice pokretne apoteke opštine Grocka i Mladenovac.

- Cilj ovog projekta je da svim građanima koji se nalaze u manjim mestima gde nema apoteke ili se apoteke nalaze daleko da im budu dostupni lekovi, kako na recept tako i lekovi koji se kupuju kao i sve drugo što se nalazi u svakoj drugoj apoteci - rekla je ona.

Dodala je da će se pokretna apoteka kretati ne samo po Beogradu već i u unutrašnjosti Srbije.

- Sada za početak krećemo sa jednom apotekom, ukoliko se pilot projekat pokaže kao dobar onda će se uključiti više apoteka - navela je ona.

Radojević Škodrić je istakla da je u Draževcu postojala apoteka do kovida 2020. godine, kao i da se razmišlja da se ponovo otvori u tom mestu.

- Razgovarala sam sa direktorom Doma zdravlja i direktorom apotekarske ustanove Beograd o mogućnosti da vratimo stacionarnu apoteku, jer je to bitno za građane - navela je ona.

Dodala je da se ovaj projekat, zajedno sa svim ostalim u zdravstvu, sprovodi u cilju toga da se zdravstvene usluge približe svakom građaninu, bez obzira na to gde živi. Direktor Doma zdravlja Obrenovac Miloš Peković zahvalio je direktorki RFZO što je pilot projekat započela u ambulanti u Draževcu.

- Apoteka u stacionarnoj zgradi je u planu da se otvori u naredna dva meseca, a radno vreme ambulante ubuduće svih pet dana u nedelji je od 7.00 do 14.30 - rekao je on.

BONUS VIDEO: ISPRATILI POSEDNjEG PACIJENTA - Kovid bolnica u Kruševcu postaće dijagnostički ili palijativni centar

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?