ZABELELO SE U SRBIJI: Pahulje veju još od sinoć, evo u kojim delovima naše zemlje se već formirao snežni pokrivač (FOTO/VIDEO)

Novosti online

22. 11. 2023. u 12:16

SNEG koji od sinoć pada na području zapadne Srbije u planinskim selima podno Javora, Zlatara i Murtenice već je formirao pokrivač od nekoliko centimetara.

ЗАБЕЛЕЛО СЕ У СРБИЈИ: Пахуље веју још од синоћ, ево у којим деловима наше земље се већ формирао снежни покривач (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug

Obilne kišne padavine tokom noći su se pretvorile u sneg, pa su se rano jutros zabeleli vrhovi planina u Zlatiborskom okrugu.

Snega najviše ima u selu Božetići, Jasenovu, Kosatici i Jabuci kod Prijepolja. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Sneg se na kolovozu magistralnog puta nije zadržao, dok na lokalnim putevima ovog dela zemlje i te kako jeste, piše Informer.

Na teritoriji opštine Ivanjica sneg pada od sinoć, ali za sada nije izazvao veće probleme vozačima, jer se kolovozi redovno čiste, izjavio je Vitomir Arsović, iz Javnog preduzeća "Putevi Ivanjica".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

- Van kolovoza, snežni pokrivač visine je 7 do 8 centimetara, najviše ga ima na predelima iznad 800 metara nadmorske visine, kao i na području Odvraćenice i Jankovog kamena na 1.700 metara nadmorske visine - rekao je Arsović za Tanjug.

On je dodao da se vozačima savetuje opreznost i obavezna zimska oprema.

BONUS VIDEO: SAMO ZA NAJHRABRIJE: Kinez pokušao da obori svetski rekord

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja