NAGRAĐENA NOVINARKA „NOVOSTI“: Snežana Rovčanin Tomković dobila nagradu povodom Dana tolerancije

Lj.B.

16. 11. 2023. u 13:31

NOVINARKA „Večernjih novosti“ Snežana Rovčanin Tomković dobitnica je godišnje medijske nagrade za toleranciju i borbu protiv diskriminacije koju dodeljuju Poverenica za ravnopravnost i OEBS.

НАГРАЂЕНА НОВИНАРКА „НОВОСТИ“: Снежана Ровчанин Томковић добила награду поводом Дана толеранције

Igor Marinković

Povodom Dana tolerancije njoj je danas uručena treća nagrada u konkurenciji štampanih medija za tekst „Za dva sata i minut trk do 21,1 kilometar“ o Pavlu Miroviću, dečaku sa autizmom, koji je prvi u Srbiji istrčao prolumaraton.

U dva teksta „Novosti“ su objavile priču o Pavlu koji je najpre iznenadio svog trenera, a zatim i celu atletsku zajednicu. On je uspeo ono što bi teško postigli njegovi vršnjaci koji nemaju nikakve smetnje u razvoju – osvojio je treće mesto na Apatinskom polumaratonu u konkurenciji svih takmičara. On je juče bio na dodeli nagrada.

- Cilj mi je bio da pokažem da osobe sa posebim potrebama, kako se zvanično nazivaju u zakonu i medicinskim protokolima, imaju i posebne mogućnosti. Sigurna sam da ćemo svi zajedno uskoro i na svetskoj sceni navijati za Pavla – rekla nam je naša koleginica.

igor marinković

Naša koleginica sa Pavlom Mirovićem na dodeli nagrade

Nagrađene su kolege iz drugih medija, a tema Dana toleracije je bila borba protiv diskriminacije nad starima.

Novinarka RTS-a Sanja Ljubisavljević Bekić je osvojila prvu nagradu u kategoriji TV prilog, za emisiju „Romi – od mahale do velike scene“, druga i treća nagrada u ovoj oblasti pripale su Aleksandru Miniću sa televizije Forum i Nikolini Kljajić sa Blic televizije.

Novinarke CINS-a, Teodora Ćurčić i Jovana Tomić, osvojile su prvu nagradu u onlajn kategoriji, a druga i treća nagrada u onlajn kategoriji pripale su Stefanu Mihajlovskom iz Zumera i Jeleni Milenković sa portala Bum93. Dejana Cvetković iz Vremena ponela je prvu nagradu u kategoriji štampani mediji, a drugu Dunja Karanović iz časopisa Lice ulice.

Nagrađeni tekst naše koleginice možete pročitati OVDE

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije