GUGL POČINJE SA ČIŠĆENJEM: U decembru će obrisati milione DŽi-mejl naloga, a ovo je način da sprečite brisanje vašeg

Novosti online

08. 11. 2023. u 13:31

S OBZIROM na najnoviju najavu tehnološkog giganta Gugla, milioni Dži-mejl (Gmail) korisnika mogu izgubiti svoje naloge ako ne postupe po preporukama kompanije. Gugl je potvrdio da će proces brisanja naloga započeti već u decembru 2023. godine, ali samo za korisnike koji duže vreme nisu aktivni.

ГУГЛ ПОЧИЊЕ СА ЧИШЋЕЊЕМ: У децембру ће обрисати милионе Џи-мејл налога, а ово је начин да спречите брисање вашег

Foto Shutterstock

Prema politici koja je objavljena ranije ove godine, Gugl će započeti sa brisanjem naloga koji nisu korišćeni ili ako se niste logovali u taj nalog dve godine. Sadržaj unutar Google Workspace-a (uključujući Gmail, Docs, Drive, Meet, Calendar) i Google Photos će takođe biti uklonjen.

Ukoliko ne želite da izgubite određeni nalog, preporuka je da se ulogujete i da probate da se registrujete na nekom sajtu koristeći taj nalog.

Gugl je istakao da će, pre nego što se nalog obriše, vlasnici naloga dobiti višestruka obaveštenja tokom meseci koji prethode brisanju, i to na imejl-adresu naloga kao i na imejl-adresu za oporavak, pod uslovom da je navedena.

Promena se, kako navode iz Gugla, sprovodi u cilju poboljšanja bezbednosti. Neaktivni nalozi su znatno podložniji rizicima od prevara, jer se često oslanjaju na zastarele ili višestruko korišćene lozinke koje mogu biti kompromitovane, nemaju postavljenu dvofaktorsku autentifikaciju i ređe se podvrgavaju proverama sigurnosti od strane korisnika.

Dodatno, Gugl ističe da je za nekorišćene naloze deset puta manje verovatno da imaju uključenu dvostepenu verifikaciju u poređenju sa aktivnim nalozima, što olakšava prevarantima pristup. Gugl naglašava važnost ove dodatne mere sigurnosti, preporučujući korisnicima da preduzmu potrebne korake i time zaštite svoje podatke od mogućih zloupotreba.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: VESELIN IMA NEOBIČNOG KUĆNOG LjUBIMCA: Gaji buljinu, jednu od najvećih sova na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)