PREMINUO ODMAH POSLE NASTUPA: Tragedija u Trsteniku, ceo Balkan u suzama zbog smrti poznatog folklorca (FOTO)

S.BABOVIĆ

05. 11. 2023. u 12:42

DARKO Smiljković(1963-2023) iz Trstenika, legendarni koreograf i dugogodišnji istaknuti član KUD „Prva petoletka“ iznenada je preminuo sinoć, objavljili su njegovi prijatelji i saradnici.

ПРЕМИНУО ОДМАХ ПОСЛЕ НАСТУПА: Трагедија у Трстенику, цео Балкан у сузама због смрти познатог фолклорца  (ФОТО)

Foto:FB KUD Prva petoletka

Smrt poznatog folklorca duboko je potresla sve koji su ga poznavali. Prema informacijama "Novosti", Smiljković je učestvovao na Susretima veterana u Čačku. Završio je uspešno svoj nastup. Nije, na žalost, prošlo mnogo od igre na sceni, kada je naprasno izgubio svest. Srce velikog čuvara narodnog nasleđa zauvek je prestalo da kuca. 

- S neizmernom tugom i nevericom, obaveštavamo vas da je naš voljeni koreograf, prijatelj, savetnik, čovek velikog srca, naše sve,  Darko Smiljković, juče iznenada preminuo radeći ono što je najviše voleo i za šta je živeo – igrajući – kažu u KUD „Prva petoletka. - Ceo svoj život i rad posvetio je našem KUD-u, igri i pesmi, radu s decom, omladinom, veteranima, prenoseći na njih bogato znanje o srpskom folkloru, pesmama i igri. Darko će biti upamćen kao čovek anđeoske duše, vedrog duha i širokog osmeha, kao sjajan prijatelj i kao neko koga smo svi mi, igrači, doživljavali kao oca. Nebeski ansabl je dobio našeg kolovođu.

Poruke podrške porodici i folklorcima, izjave saučešća listom se objavljuju na društvenim mrežama od kako je stigla tužna vest. Ceo Balkan je u suzama. Oglasila su se brojna kulturno-umetnička društva.

-Primite naše duboko saučešće povodom iznenadne smrti našeg iskrenog i dugogodišnjeg prijatelja Darka. Neka mu je laka zemlja, a mi ćemo ga nositi u srcu i u duši dok smo živi - Boro Rutevski Folklorni ansambl Bitola Makedonije.

KOMEMORACIJA I SAHRANA

Komemoracija povcodom smrti Darka Smiljkovića biće održana u ponedeljak u 14h u Većnici Narodnog univerziteta.

Sahrana će biti održana u utorak u 13h na groblju u Grabovcu.

U KUD "Abrašević" iz Kraljeva kažu da će se uvek sećati Darka kao prijatelja i izuzetnog čioveka zaljubljenog u folklor. Vest o smrti pojavila se i na zvaničnoj FB stranici opštine.

- Sinoć je otišao sa životne scene veliki kulturni radnik, višedecenijski član i predsednik KUD "Prva Petoletka Trstenik", dobitnik više desetina plaketa i priznanja za doprinos u kukturi, Darko Smiljković- objavljeno je na FB stranici opštine Trstenik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)