POČAST PALIM JUNACIMA: Venac na spomenik srpskim i marokanskim vojnicima, poginulim u Velikom ratu

Novosti online

19. 10. 2023. u 17:19

DRŽAVNI sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dejan Antić položio je venac i odao počast palim francuskim i marokanskim vojnicima i oficirima u Prvom svetskom ratu, kao i Timočanima palim u balkanskim ratovima i Prvom svetskom ratu.

ПОЧАСТ ПАЛИМ ЈУНАЦИМА: Венац на споменик српским и мароканским војницима, погинулим у Великом рату

Ministarstvo za rad i boračka pitanja

- Puno mi je srce kada čujem kako deca Zaječara pevaju himnu svoje države. Nema ničeg lepšeg od toga da naša omladina poštuje svoju Srbiju, svoje pretke i svoju tradiciju - rekao je Antić i dodao da će Ministarstvo uvek podržavati ceremonije koje su posvećene srpskim junacima, koji nisu štedeli živote u borbi za slobodu.

- Ovaj velelepni spomenik o tome svedoči. Vidimo da su na njemu ugravirana imena važnih bitaka i lokacija na kojima se srpski narod borio braneći otadžbinu. Od Prvog balkanskog rata i Kumanovovske bitke, Drugog balkanskog rat i bitke na Bregalnici, preko Cera, Legeta, Kolubare, Kajmakčalana i proboja Solunskog fronta - ukazao je Antić govoreći o Timočkoj diviziji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!