VUJOVIĆEVA U LOZOVIKU: Ministarka obišla radove na čišćenju velike divlje deponije

Novosti online

26. 09. 2023. u 15:06

MINISTARKA zaštite životne sredine Irena Vujović prisustvovala je danas u selu Lozovik, u opštini Velika Plana, početku radova na uklanjanju divlje deponije, na kojoj se čak dve decenije nepravilno odlagao komunalni i građevinski otpad.

ВУЈОВИЋЕВА У ЛОЗОВИКУ: Министарка обишла радове на чишћењу велике дивље депоније

Foto: Ministarstvo

Vujovićeva je navela da se deponija prostire na parcelama koje premašuju jedan hektar, a u čišćenje ovog smetlišta država je uložila više od 12 miliona dinara.

- Drago mi je što danas prisustvujem radovima na uklanjanju i sanaciji velike divlje deponije, koja se prostire na površini koja premašuje jedan hektar. Ovo je primer dobre saradnje Ministarstva koje vodim i rukovodstva opštine Velika Plana. Deponija na kojoj se nalazimo smeta građanima Lozovika, jer se nalazi u blizini njihovih kuća i poljoprivrednog zemljišta. Građani su na ovaj problem skrenuli pažnju rukovodstvu opštine, opština je kandidovala projekat, a Ministarstvo koje vodim je obezbedilo sredstva i danas zajedno rešavamo problem. Lokacija koju čistimo jedna je od ukupno 170 koliko će ih ove godine biti očišćeno uz podršku Ministarstva, u 30 lokalnih samouprava. To znači da će naš rezultat tokom tri godine biti 900 očišćenih divljih deponija širom Srbije - rekla je Vujovićeva.

Ministarka je navela da je čišćenje divlje deponije u Lozoviku za građane važan zeleni projekat, ali nije jedini koji Ministarstvo realizuje u Velikoj Plani.

- Ovih dana očekujem početak radova na zameni dotrajalog kotla na ugalj i drva kotlom na ekološki prihvatljiviji energent u Osnovnoj školi „Nadežda Petrović“ u Donjoj Livadici. Na taj način ćemo obezbediti čistiji vazduh za više od 100 učenika i građane koji žive u blizini. Pozivam lokalno rukovodstvo da prate i kandiduju projekte na konkursima Ministarstva, kako bismo nastavili i dalje zajedno da radimo na unapređenju standarda zaštite životne sredine - izjavila je Vujovićeva.

BONUS VIDEO: „NOVOSTI“ ISTRAŽUJU: Koliko Trsteničana danas živi u ovom gradu, kako se bore za svaku bebu?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)