KADETI POLOŽILI ZAKLETVU: Ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao svečanosti u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu

Novosti online

22. 09. 2023. u 14:21

ZAKLETVU su položili kadeti 148. klase Vojne akademije i 15. klase Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije, slušaoci vojnostručnog osposobljavanja za rezervne oficire generacije „septembar 2023“, učenici 51. klase Srednje stručne vojne škole „1300 kaplara“ i vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „septembar 2023“.

КАДЕТИ ПОЛОЖИЛИ ЗАКЛЕТВУ: Министар одбране Милош Вучевић присуствовао свечаности у касарни „Војвода Живојин Мишић“ у Ваљеву

Foto: Ministarstvo

Ministar Vučević na svečanosti polaganja zakletve u Valjevu. Čestitajući prisutnima na položenoj zakletvi, ministar Vučević istakao je da se mnogi s nostalgijom prisećaju sličnih svečanosti na kojima su položili zakletvu i da nema ponosnijeg bića od čoveka koji se zavetuje svojoj otadžbini i od roditelja koji posmatra svoje dete kako svakom rečju izgovorene zakletve sve više postaje čovek.

Foto: Ministarstvo

 - Taj se osećaj pamti za ceo život i taj nas ponos greje i hrabri i kada nam sudbina donese nove izazove. Posebno je to izaraženo u Srbiji, u kojoj vojnička zakletva i služenje vojnog roka imaju svoja posebna svetilišta u svakoj kući i svoje sopstvene obrede na svakoj svečanosti i okupljanju. A zašto je to tako? Zato što se u čoveka stasava kada se sazre s mišlju i verom da treba da za ovo naše jedino parče slobode koje se Srbija zove, za naše pretke i potomke, rodbinu i prijatelje, budemo spremni i kadri staviti joj se na raspolaganje. Kada pobedimo egoizam i konformizam i stanemo u stroj da nastavimo delo naše slavne vojske koja je jedina bila i ostala garant naše slobode i nezavisnosti – rekao je ministar Vučević.

Foto: Ministarstvo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (20)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)