RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE: Pljuskovi, grmljavina i grad očekuju se u ovim gradovima

Novosti onlajn

19. 09. 2023. u 20:19

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je najnovije upozorenje na nevreme sa pljuskom i grmljavinom u Topličkom i Jablaničkom okrugu.

РХМЗ ИЗДАО ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ: Пљускови, грмљавина и град очекују се у овим градовима

Foto: Shuttertock/Ilustracija

- U narednih sat vremena na području Topličkog i Jablaničkog okruga pljuskove sa grmljavinom i kratkotrajnom pojavom grada - navodi se u hitnom upozorenju RHMZ.

Upozorenje važi za period od 19:50 do 20:50.

Kiša napravila mini jezera u Nišu

Nevreme praćeno jakim pljuskom i grmljavinom pogodilo je večeras Niš oko 18.45 časova. Za kratko vreme pala je velika količina kiše pa su se na delovima ulica formirala mini jezera.

Grad veličine lešnika obrao jabuke u Čačku

Jako olujno nevreme praćeno intenzivnim gradom pogodilo je tokom popodnevnih sati sela u okolini Čačka i Gornjeg Milanovca. Desetominutnu grad veličine lešnika koji je pogodio bio je dovoljan da, prema rečima meštana, ošteti rod jabuka i to pred samu berbu

Upozorenje RHMZ

RHMZ objavio je upozorenje da se posle podne očekuju intenzivni pljuskovi sa grmljavinom u pojedinim delovima Srbije, uključujući i Beograd.

Kako piše na sajtu RHMZ, posle podne na području zapadne i jugozapadne Srbije, a uveče i tokom noći i na području srednjeg i južnog Banata, Podunavskog okruga, delovima Braničevskog okruga i Šumadije, lokalno se očekuju izraženi pljuskovi sa količinom kiše od 10 do 30 mm za kratak vremenski period, grmljavinom, ponegde i kratkotrajnom pojavom grada.

(Blic)

BONUS VIDEO: SITUACIJA JE NEPODNOŠLjIVA“ - Meštani Grčke Tesalije u očaju nakon razorne oluje Danijel

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)