MINISTARKA VUJOVIĆ OBIŠLA RADOVE: U toku izgradnja transfer stanice za upravljanje komunalnim otpadom (FOTO)

Novosti onlajn

19. 09. 2023. u 15:02

MINISTARKA za zaštitu životne sredine Irena Vujović danas je obišla lokaciju u Godominskom polju, gde se obavljaju radovi na izgradnji transfer stanice za upravljanje komunalnim otpadom, najvećeg ekološkog projekta u Smederevu.

МИНИСТАРКА ВУЈОВИЋ ОБИШЛА РАДОВЕ: У току изградња трансфер станице за управљање комуналним отпадом (ФОТО)

Foto: N. Živanović

Ministarka Vujović je istakla da je od velikog značaja da se radovi na ovom kapitalnom projektu završe u što kraćem roku.

- Mi danas u Smederevu obilazimo najvažniji ekološki projekat, a to je izgradnja transfer stanice koja će u velikoj meri rešiti sistem upravljanja otpadom za sve seoske i gradske mesne zajednice. Na ovom mestu je predviđena stanica za pretovar, reciklažno dvorište i linija za separaciju otpada, što će povećati stopu reciklaže i smanjiti količinu otpada koja završava na deponiji. Za građane je važno da znaju da će se otpad odvoziti na regionalnu deponiju u Pančevu i to kroz industrijsku zonu, magistralnim putem, a ne kroz centar grada - rekla je Vujovićeva.

Obilasku je prisustvovao i gradonačelnik Smedereva Jovan Beč sa saradnicima.

Prilikom obilaska terena, konstantno je duvao jak vetar koji se "poigravao" ministarkinom kosom, tako da je u jednom trenutku morala da iskoristi telefon kao ogledalo i malo umiri frizuru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)