VREMENSKI PREOKRET: Stiže pogoršanje vremena, najavljeni pljuskovi i zahlađenje

Tanjug

12. 09. 2023. u 10:25

U SRBIJI će sutra pre podne biti pretežno sunčano, a po podne malo do umereno oblačno, suvo i dalje veoma toplo za ovo doba godine.

ВРЕМЕНСКИ ПРЕОКРЕТ: Стиже погоршање времена, најављени пљускови и захлађење

Foto: P. Milošević

Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 8 do 19°C, a najviša od 30 do 34°C.

U toku noći na severu Srbije lokalna pojava kratkotrajne kiše.

U Beogradu će tokom prepodneva biti pretežno sunčano, a po podne malo do umereno oblačno, suvo i dalje veoma toplo za ovo doba godine. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Najniža temperatura oko 19°C, a najviša oko 33°C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiju stiže pogoršanje vremena, najavljeni pljuskovi i zahlađenje. Temperatura će biti u padu za 5 do 7 stepeni, ali će dnevne maksimalne vrednosti i dalje biti iznad proseka za drugu dekadu septembra - u većini mesta u intervalu od 26 do 30°C. Toplije će biti u još četvrtak (14. septembra) na jugu Srbije - do 33°C, dok se sa ponovnim prilivom toplijeg vazduha iz Sredozemlja, maksimalne vrednosti malo iznad 30°C u ostalim predelima ponovo očekuju početkom naredne sedmice (19. septembra).

Krajem perioda, u sredu (20. septembra), očekuje se prolazno naoblačenje i osveženje s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

BONUS VIDEO:

HONG KONG POTOPLjEN: Najveće padavine u poslednjih 140 godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?