ŠKOLARCE OČEKUJE TEST ZNANJA: Ministarka o uspešnom početku školske godine - Prvi dan bio posvećen dijalogu između učenika i nastavnika

Tanjug

11. 09. 2023. u 15:06

MINISTARKA prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je prvi dan nove školske godine bio posvećen dijalogu između učenika i nastavnika, a da od danas nastupa nedelja u kojoj se polako ulazi u rutinu i testira znanje koje su učenici stekli u dosadašnjem obrazovanju, dodajući da se za tu proveru neće dobijati ocene.

ШКОЛАРЦЕ ОЧЕКУЈЕ ТЕСТ ЗНАЊА: Министарка о успешном почетку школске године - Први дан био посвећен дијалогу између ученика и наставника

Foto: D. Milovanović

Na pitanje kako je protekla prva nedelja nove školske godine, Đukić Dejanović je navela da većina učenika i nastavnika ima pozitivne utiske o prvom danu nove školske godine kada se samo razgovaralo, a da je prošla nedelja bila posvećena tematskim angažmanima, kada su učenici obrađivali različite teme.

- Obišla sam veći broj škola i bila posebno zadovoljna kod onih tema kao što je 'Škola je moj novi dom' ili 'Ista je kao moj dom'. Razgovaralo se o temama koje su vezane za životnu sredinu, umetnost. Teme su bile vrlo različite. Teme su birali i učenici, učitelji i nastavnici i ka rutini se išlo postepeno, rekla je Đukić Dejanović nakon obilaska vrtića "Zemunski biser".

Dodala je da se od ove nedelje polako ulazi u rutinu u smislu da se testira koliko su deca tokom prethodnog obrazovanja naučila kako bi se stekao uvid u znanje koje učenik ima, ali da se za tu proveru neće dobijati ocene.

- Smisao toga je da dete napreduje u odnosu na sopstveni nivo, a ne samo da neguje kompeticiju koja je često prožeta ljubomorom prema drugoj deci. Zdrava kompeticija je potrebna i zajedništvo je potrebno, a sada se nalazimo u toj nedelji.

BONUS VIDEO:

Novi potporučnici otpevali "Marš na Drinu"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Ovog leta pravac na Kipar - NIKAD JEFTINIJE!