VAŽNO UPOZORENJE STIGLO I NAŠIM TURISTIMA U GRČKOJ: Hitno se oglasile službe - Najavljene jake oluje, munje i grad

Novosti online

04. 09. 2023. u 19:44

GRČKE nadležne službe oglasile su se danas upozorenjem građanima na snažno olujno nevreme nazvano Danijel koje će zahvatiti veći deo zemlje u naredna 24 časa, prenose lokalni mediji.

ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ СТИГЛО И НАШИМ ТУРИСТИМА У ГРЧКОЈ: Хитно се огласиле службе - Најављене јаке олује, муње и град

Foto: Profimedia

Upozorenje na opasne i snažne meteorološke pojave Civilna zaštita šalje porukama a odnose se na Eviju, Tesaliju, Solun, Larisu, Pijeriju, Sporade i Magneziju, dok se u većini delova zemlje očekuje ozbiljno napredovanje nevremena koje će do kraja dana zahvatiti Makedoniju, jonska ostrva, Epir, Tesaliju, Centralnu Grčku i Peloponez. Očekuju se obilne padavine i poplave.

U porukama, koje šalje služba Civilne zaštite, građani se savetuju da izbegavaju putovanja zbog dugotrajnih obilnih padavina, naročito posle 22 časa kada se očekuje najjači udar.

- Poruka upozorenja na opasne vremenske pojave (jake oluje, munje i grad) danas od večernjih sati i u naredna 24 časa u vašem području. Ograničite kretanje tokom pojava i pratite uputstva vlasti - stoji u hitnoj poruci koju je primio jedan broj građana.

Sistem za snimanje gromova „ZEUS“ Nacionalne opservatorije Atine zabeležio je više od 3.600 udara groma. Prema mreži automatskih meteoroloških stanica Nacionalne opservatorije Atine, najveća količina kiše do 18.30 zabeležena je u Zagori na Pelionu i iznosi 103 milimetra.

Meteorolozi su već upozorili da će najjači udar večeras biti u Magneziji i Ftiotidi.

Vatrogasna služba je zamolila građane, uglavnom u Magneziji, na Sporadima i na Severnoj Eviji da budu posebno oprezni jer će pasti velika količina vode. Prema procenama, visina padavina je već dostigla 90 - 100 milimetara, što odgovara količini od oko 130 tona kiše po hektaru

Međutim, ističe se da i sa 30 centimetara vode na kolovozu treba izbeći putovanje jer će ovakve tačke podsećati na jezero, preneli su grčki mediji.

Poruke upozorenje stigle su i našim turstima koji borave u Grčkoj.

Foto: Printskrin

Kako se navodi u upozorenju, kretanje treba da se ograniči. Očekuje se jako nevreme, grad, snažan vetar i grmljavina, prenosi Telegraf.

Upozorenje je za period od večernjih sati pa naredna 24 sata.Kako navode naši turisti, poruka je stigla za one koji su u Stavrosu, Pefkohoriju, Nea Kalikratiji...

BONUS VIDEO: "PRIPREMITE SE ZA NAJGORE": Meštani Bradentona se evakuišu dok uragan Idalija ubrzava ka Floridi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024