OD BOEMA DO DJ-a: Kako izgleda savremeni klabing u Beogradu?

Novosti onlajn

21. 08. 2023. u 16:08

STANICA zbog koje svi zastanu u srpskoj prestonici i razlog zbog kojeg turisti, posebno mlađi, hrle Beogradu jeste noćni provod i noćni život.

ОД БОЕМА ДО DJ-а: Како изгледа савремени клабинг у Београду?

Foto: pixabay

Mnogi gradovi sveta nude spektakle noću, pa ipak, Beograd i dalje drži mesto jednog od najomiljenijih evropskih, ali i svetskih gradova kada je želja za igranjem, uživanjem i izlascima. Mogli bismo da govorimo o tome kako je sve počelo, da ne traje samo poslednjih dvadesetak godina, već da tradicija „vuče“ još iz starih beogradskih kafana i same Skadarlije, ali primat ipak uzima klabing i moderna verzija izlazaka. Kako sve danas izgleda, gde se izlazi, šta se pije, jede, kakva je tajna u trenucima spremanja?! Vodimo vas u obilazak drugačijeg Beograda od momenta kada počne sumrak do same zore.

Svakodnevnci izlasci i doček Nove godine u Beogradu

Klubovi, splavovi, barovi... Sve ovo i još dosta toga pridodatog čini deo noćnih provoda srpske prestonice. Skoro da nema večeri kada ne postoje određena dešavanja, zbog čega je svaka noć posebna i predstavlja priču za sebe. Bez obzira na muzički ukus, prostor koji prija i ponudu koja čini ostatak mesta na koje se izlazi, za sve ima velikih mogućnosti. A onda, doček Nove godine u Beogradu dolazi kao kruna svih noćnih provoda, kojih je 365 u godini na različitim lokacijama u gradu.

Uživo svirke, nastupi poznatih imena, žurke pod miksetama najboljih Đ-eva, čine euforiju koja noć čini neverovatnom. Kada se svetla popale gradom, počinje jedan drugačiji život, suprotan užurbanosti dana, poslovnih odela i uniformi, toplote u letnjim danima. Zato i doček Nove godine dolazi kao posebno euforičan, ali ne samo u jednoj noći, već u celom periodu prazničnih dešavanja. Eto razloga zašto svi hrle ovom našem gradu, pa se bez dileme očekuje i sada nezaboravni doček Nove godine. Beograd 2024. jednostavno mora da dočeka nezaboravno. Pozitivna energija, srdačnost i ljubaznost, druženje na sve strane, bez obzira na to ko odakle dolazi, najbolja muzika, mnogo igre, čine jedan deo ove večeri, a kako sve počinje?

Haljine, nakit, štikle, košulje: Kako izgleda spremanje za beogradske izlaske?

Navika mnogih je da već sa prvim mrakom krenu u pripreme i onda vrlo brzo se nađu u nekom od klubova, splavova. Beograd, ipak, malo drugačije funkcioniše, jer se dešavanja pokreću u kasnijim satima, što znači više vremena za pripreme. Pre svega se pripreme odevne kombinacije, nakit, aksesoari, obuća, kompletan izgled, pa uz to žurka počinje mnogo pre planiranog izlaska.

Svi koji su redovni u klabingu izdvojiće to vreme priprema kao najposebnije, ne zbog nakita, odevnih kombinacija, već zbog tradicije da se mnoga društva okupe, pa u toku priprema započnu igranje, podignu energiju, a uz to dolazi i po koje piće tek da malo zagreje atmosferu.

Šta se pije u izlascima?

Govorimo o trenutnim izlascima, popularnom klabingu i popularnim mestima za mlade uglavnom, gde se ponajviše mogao videti širok asortiman skupih vina i šampanjaca. Međutim, izgleda da u poslednje vreme tradicija malo privlači, pa se sve više u rukama klabera mogu videti konjak i slična obojena, žestoka pića. I pored svih dostupnih svetskih brendova alkoholnih pića, kvalitetan konjak opstaje u izboru, baš kao što je srpska prestonica tradicionalno mesto druželjubivosti, igre, zabave, lepote! Pa bilo šta da odaberete, bilo konjak, bilo čistu, flaširanu vodu, i dalje će biti važno samo jedno – ekipa koja okružuje, a takve ekipe decenijama grad čine poželjnim skoro u celom svetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

(UŽIVO) EVROVIZIJA 2024: Najveći skandali u istoriji, za fizički nasrtaj iz Holandije poručuju da ga NIJE BILO, a obezbeđenje i oko Teja Dore