STIŽE NOVI TOPLOTNI TALAS "NERON" Meteorolog Ristić do detalja otkrio kakvo nas vreme čeka do kraja nedelje: Pljuštaće i kiša

Novosti onlajn

14. 08. 2023. u 08:38

U SRBIJI od početka ove nedelje čeka nas postepeni porast dnevne temperature, u utorak uveče i sredu će padati kiša, dok nas do kraja sedmice čeka i do 37 stepeni, kaže meteorolog Ivan Ristić.

СТИЖЕ НОВИ ТОПЛОТНИ ТАЛАС НЕРОН Метеоролог Ристић до детаља открио какво нас време чека до краја недеље: Пљуштаће и киша

Foto Tanjug/AP

- I prethodnih dana smo najavljivali jačanje afričkog anticiklona nazvanog "Neron". Narednih dana leto i tropski dani nam se polako vraćaju. Narednih dana čeka nas pretežno sunčano vreme sa temperaturama u postepenom porastu. Od danas dnevna temperatura širom naše zemlje kretaće se od 30 do 34 stepena Celzijusa, s tim što će u utorak doći do stvaranja slabo izraženog visinskog ciklona iznad Grčke koji će usporiti priliv ovog toplog afričkog vazduha koji nam dolazi.

Zato se u utorak uveče i u sredu u Srbiji očekuju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom - objašnjava meteorolog Ristić i dodaje:

- Zatim od četvrtka ponovo se vraća sunce i dalji porasti temperatura koje će se do kraja nedelje kretati između 33 i 37 stepeni Celzijusa.

Meteorolog kaže i da je ovo poslednji tropski talas na našem području sa temperaturama preko 30 stepeni Celzijusa.

- Ovaj talas sa pravim letnjim temperaturama se završava oko 25. avgusta, kada nas očekuje i naoblačenje koje nam donosi kišu, ali i zahlađenje.

Podsetimo, i Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) saopštio je da će od 17. do 21. avgusta u Srbiji biti pretežno sunčano i toplo vreme.

- Uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se uglavnom u brdsko-planinskim predelima, a ređe na severu zemlje - najavio je RHMZ.

BONUS VIDEO: Zastrašujuće kretanje oblaka nad jugom Srbije

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!