TEMPERATURA ĆE PASTI ZA 15 STEPENI: Evo koje predele Srbije u nastavku poslepodneva očekuju intezivna grmljavina i obilne padavine (VIDEO)

Novosti online

06. 08. 2023. u 17:09

NEVREME je već zahvatilo pojedine delove Srbije. Jake padavine i grmljavina sručile su se na prestonicu, a prema predviđanjima meteorologa u nastavku poslepodneva širom Srbije biće pretežno oblačno, povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

ТЕМПЕРАТУРА ЋЕ ПАСТИ ЗА 15 СТЕПЕНИ: Ево које пределе Србије у наставку послеподнева очекују интезивна грмљавина и обилне падавине (ВИДЕО)

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Najintenzivniji grmljavinski procesi očekuju se u delovima centralne Srbije, u delovima Šumadije i u dolini Zapadne Morave. Ovaj grmljavinski proces u zapadnoj i severozapadnoj visinskoj struji premestaće se prema jugoistočnom delu Srbije.

Na ovom području očekuje se lokalno i preko 20-30 litara kiše po kvadratnom metru.

U naredna dva sata nešto intenzivniji pljuskovi sa grmljavinom očekuju se i na području Podrinja, Mačve i Srema, a ovaj sistem premestaće se i prema širem području Beograda i u nastavku poslepodneva i glavnom gradu doneti kišu, povremeno i pljuskove sa grmljavinom.

Kako kaže meteorolog Đorđe Đurić, srećom, danas nema opasnosti od oluja poput jučerašnjih, piše Telegraf.

Danas je i za 10 do 15 stepeni svežije u odnosu na prethodne dane, a temperature se tek koji stepen iznad 20°C. Slično vreme očekuje se i sutra, a stabilizacija vremena očekuje se od utorka.

Do utorka će biti i vrlo sveže za ovo doba godine, a povratak na letnje vrednosti očekuju se od četvrtka.

BONUS VIDEO: NEVREME STIGLO U KRUŠEVAC: Počeli jaki pljuskovi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona