NA GRANICAMA KILOMETARSKE KOLONE: LJudi satima čekaju - poslednji vikend u julu "udarni"

Novosti online

29. 07. 2023. u 15:46

POSLEDNjI vikend u julu udarni je letnji turistički vikend. Velike su gužve na putevima i graničnim prelazima i tako će biti najverovatnije do sutra uveče.

НА ГРАНИЦАМА КИЛОМЕТАРСКЕ КОЛОНЕ: Људи сатима чекају - последњи викенд у јулу ударни

Foto: N. Skenderija

Veliki je priliv vozila na graničnom prelazu Horgoš. I na ulazu i na izlazu čeka se oko 60 minuta, ali treba dodati i vreme čekanja između dve granice.

Ta zona je potpuno popunjena vozilima i da bi se izašlo iz Mađarske i stiglo do srpskih terminala potrebna su još dva sata, a isto tako kada se izađe iz Srbije treba još dva sata da bi se ušlo u Mađarsku, javlja RTS.

U protekla 24 sata kroz granični prelaz Horgoš prošlo je čak 45.000 putnika u 11.000 putničkih vozila i 137 autobusa.

Višesatna čekanja su i na svim drugim graničnim prelazima sa Mađarskom. Tako da se građanima ne mogu preporučiti alternativni pravci.

Čekanja su i na graničnom prelazu Gradina, gde je kolona na izlazu iz zemlje duga preko 2,5 kilometara. Čeka se oko dva sata na izlazak iz zemlje. Nešto je bolja situacija na ulazu u zemlju, gde je čekanje oko četrdesetak minuta.

Za poslednja 24 sata granični prelaz Gradina prešlo je preko 50.000 putnika, a očekuje se da će ovaj broj biti nadmašen već do sutra ujutru.

Što se tiče Preševa, veća je gužva na izlazu iz zemlje gde se čeka u proseku 80 minuta, otvoreno je osam traka, od toga dve za autobuse. Maksimalno su angažovni službenici na graničnom prelazu. Konstantan je priliv vozila.

U toku noći za 12 sati prelaz je prešlo oko 30.000 putnika, od toga 22.000 putnika je izašlo iz zemlje ka Grčkoj i Severnoj Makedoniji.

Postoji još jedan alternativni prelaz - Prohor Pčinjski, gde nama zadržavanja. Taj prelaz tokom vikenda pređe oko 2.000 putnika.

Na graničnom prelazu Batrovci, zadržavanje vozila su do pola sata. Na ulasku u zemlju za putnička vozila je otvoreno sedam traka, a na izlasku četiri.

Očekuje se da će ovakve gužve na graničnim prelazima biti do nedelje uveče.

(RTS)

BONUS VIDEO:

OVAKO IZGLEDA RODOS NAKON POŽARA: Vatra je uništila sve pred sobom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!