POGLEDAJTE KAKO SE SMRTONOSNA OLUJA PRIBLIŽAVA SRBIJI: Očekuje se da kod nas dođe posle 19h, prvo u ovaj grad

Novosti online

19. 07. 2023. u 18:54

OVOG poslepodneva veoma snažan grmljavinski sistem premeštao se preko Slovenije i Hrvatske i doneo je i superćelijske oluje. Oluje su bile praćene orkanskim vetrom, snažnim pljuskovima i jakim gromovima, a oluja je nosila sve pred sobom.

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО СЕ СМРТОНОСНА ОЛУЈА ПРИБЛИЖАВА СРБИЈИ: Очекује се да код нас дође после 19х, прво у овај град

Foto: Tanjug/Oksana Toškić

U ovom času ovaj grmljavinski sistem premešta se preko Slavonije i sledeća na udaru je BiH i to severoistočni deo, naročito šire područje Bosanskog Broda i Brčkog.

Inače, ovaj oblačni sistem premešta se i prema Srbiji. Njegov obodni deo već u narednih sat vremena zahvatiće Bačku, zapadni deo Srema, Podrinje i Mačvu i doneće veoma jaku kišu i obilne pljuskove sa grmljavinom, a lokalno se očekuju i grmljavinske oluje. Za sada najugroženije područje biće šire područje Loznice, Bogatića, Sremske Mitrovice, Šapca, da bi se u nastavku večeri ovaj snažan olujni i grmljavinski sistem premeštao dalje na istok preko severnog dela Kolubarskog okruga, Beograda, juga Banata i severa Šumadije dalje ka Pomoravlju i Podunavlju.

Zbog očekivanih nepogoda, preporučuje se ogroman oprez na otvorenim i izbegavanje kritičnih mesta. Veliki oprez biće neophodan i u saobraćaju, a uslove u vožnje treba prilagoditi vremenskim uslovima.

Inače, iako je u većem delu Srbije i dalje vedro i vruće, za kraj dana, veče i noć za severne, zapadne i centralne predele zemlje izdato je najveće upozorenja na opasnost od veoma snažnih grmljavinskih oluja.

Nažalost, olujni sistem koji će stići do Srbije, naneo je u toku poslepodneva ogromnu materijalnu štetu širom Slovenije i na severozaapdu Hrvatske, a tri osobe su poginule. Jaka kiša poplavila je delove Zagreba, a orkanski vetar nosio je krovoe, rušio stabla i bilborde. Ovaj deo našeg regiona već drugi dan zaredom na udaru superćelijskih oluja i nepogoda.

Pogledajte i snimak približavanja oluje OVDE

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici