NA NAJLEPŠI NAČIN PROMOVIŠU NAŠU SRBIJU ŠIROM SVETA: Brnabić čestitala gimnazijalcima zbog medalja na matematičkoj olimpijadi

Novosti Onlajn

13. 07. 2023. u 08:41

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić čestitala je danas gimnazijalcima koji su osvojili medalje na matematičkoj olimpijadi u Japanu.

НА НАЈЛЕПШИ НАЧИН ПРОМОВИШУ НАШУ СРБИЈУ ШИРОМ СВЕТА: Брнабић честитала гимназијалцима због медаља на математичкој олимпијади

Foto: Printskrin/Tviter

- Sve čestitke! Ponosni na naše mlade šampione, njihove nastavnike i mentore - napisala je Brnabić na Tviteru.

Dodala je da oni "na najlepši način promovišu našu Srbiju širom sveta".

Na 64. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Japanu, gimnazijalci iz Srbije osvojili su jednu srebrnu i tri bronzane medalje, saopštilo je ranije Društvo matematičara Srbije. Srebrnu medalju osvojio je Mateja Vukelić, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu, a bronzane medalje osvojili su Aleksandar Višnjić i Stefan Šebez, učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, kao i Andrija Živadinović, učenik Gimnazije "Svetozar Marković" u Nišu, navedeno je u saopštenju.

Na takmičenju je učestvovalo 623 takmičara iz 116 zemalja. Rukovodioci tima iz Srbije bili su dr Miljan Knežević sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Teodor von Burg iz Matematičke gimnazije u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (50)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)