SRBIJA U CRVENOM, SUNCE ĆE DANAS PRŽITI, MOGUĆE I GRMLJAVINE: Vremenska prognoza za četvrtak, 13. jul

Novosti online

13. 07. 2023. u 01:00 >> 06:49

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za narednih sedam dana.

СРБИЈА У ЦРВЕНОМ, СУНЦЕ ЋЕ ДАНАС ПРЖИТИ, МОГУЋЕ И ГРМЉАВИНЕ: Временска прогноза за четвртак, 13. јул

Foto Tanjug/AP

VREME U SRBIJI

U Srbiji će biti pretežno sunčano i veoma toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Po podne će u Vojvodini doći do jakog razvoja oblačnosti sa pljuskovima, grmljavinom, kao i sa pojavom grada i olujnog vetra u zoni padavina. Kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom biće mogući i južnije od Save i Dunava, u centralnom delu zemlje, ali kao ređa pojava i sa manjom šansom za nepogode.

Vetar slab do umeren, južni i jugozapadni, po podne i uveče u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 17 do 24 stepena, a najviša od 34 stepena na severu Vojvodine do 40 stepeni u centralnoj i južnoj Srbiji.

CRVENI METEOALARM UPALjEN U SRBIJI

Vreme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

Foto printskrin RHMZ

VREME U BEOGRADU

U Beogradu će veći deo dana biti pretežno sunčano i veoma toplo. Po podne i uveče očekuje se jak razvoj oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom, a u pojedinim delovima grada moguća je i nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, po podne u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura oko 24 °C, a najviša oko 38 °C.

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

Prema prognozi za narednih sedam dana, u petak i subotu (14. i 15.07.) uslediće manji pad temperature za 5 do 7 stepeni u odnosu na četvrtak i biće izraženiji na severu Srbije, dok će se na jugu zemlje zadržati vrednosti dnevnih maksimuma oko 35 stepeni.

Ređa pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom očekuje se tek ponegde u brdsko-planinskim predelima. Od nedelje (16.07.) do srede (19.07.) biće pretežno sunčano i vrlo toplo, sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 °C, pri čemu će najtoplije biti na jugu i jugoistoku zemlje.

U četvrtak (20.07.) se očekuje pad temperature, izraženiji na severu Srbije, ali sa malom šansom za padavine.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata