SRPSKA PORODICA IZGUBILA TORBICU PUNU PARA NA LETOVANJU: Gest penzionera iz Italije ih oduševio

Novosti online

09. 07. 2023. u 12:40

DARIO Peduci (63) penzioner iz Ponjane Lario u Italiji, u sredu je našao torbicu u kojoj je bilo blizu 10.000 evra, a koju je porodica iz Srbije izgubila na jezeru Komo u Italiji, gde borave kao turisti.

СРПСКА ПОРОДИЦА ИЗГУБИЛА ТОРБИЦУ ПУНУ ПАРА НА ЛЕТОВАЊУ: Гест пензионера из Италије их одушевио

Foto: Unsplash

Kako su preneli italijanski mediji, Italijan je tog dana izašao na aperitiv sa svojom ženom u seoski bar Pognana Lario. U jednom trenutku naišao je na tašnu na podu i nije ostao ravnodušan.

- Podigao sam torbicu i odmah sam shvatio da je vlasnik tu torbicu izgubio ili da je ukradena. Otvorio sam je i unutra video brojne novčanice. Delovalo je kao veliki novac i nisam razmišljao o tome već sam odmah otišao u policijsku stanicu koja se nalazi nedaleko odatle, i predao im torbicu - rekao je pošteni pronalazač za italijanske medije.

U torbici je, kako je kasnije saznao, bilo skoro 10.000 evra.

- Za nas je to bila više nego prirodna stvar, o tome da li treba da vratimo novac nismo ni razmišljali - rekao je ovaj Italijan koji je te večeri bio sa suprugom Marijom Gracijom, a onda dodao:

- Sa karabinjerima smo prebrojali pare i videli da ima više od 9.000 evra i nekoliko novčanica u dinarima. Napisao sam izjavu, a karabinjeri su u međuvremenu koristeći dokument koji je bio u torbici brzo pronašli vlasnika.

Ubrzo je utvrđeno da torbica sa novcem pripada Srbinu (28), koji je u Italiju došao sa suprugom, dvoje dece i taštom.

- Kada su ih pozvali da dođu da preuzmu torbu bili su oduševljeni. Odmah su nam se zahvalili i nudili nagradu od 500 evra, ali supruzi i meni se to učinilo kao previše, pa nismo želeli da uzmemo. Smatramo da je to prirodna stvar i da nema potrebe za nagradom - rekao je ovaj Italijan koji je spasio jedno porodično letovanje i dodao:

- To nije naš novac i bilo je normalno da ga vratimo. Mi imamo našu penziju, koja nam je sasvim dovoljna za život. Drago mi je što sam vratio izgubljeni novac, jer znam da vlasnicima treba i da bi sigurno zapali u određene probleme da su ostali bez sume, koja nije uopšte mala.

(Kurir.rs)

BONUS VIDEO: OVAKO IZGLEDA PRIPREMA ZA VANREDNE SITUACIJE U SVEMIRU: Ruski astronaut Konstantin Borisov na obuci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu