PO CELOM KRUŠEVCU PUMPE, DŽAKOVI, UPOZORENJA: Dan posle proglašenja vanredne situacije borba sa podzemnim vodama (FOTO)

S.BABOVIĆ

17. 06. 2023. u 12:45

VELIKA borba sa podzemnim vodama vodi se na teritoriji Kruševca, gde je juče proglašena vanredna situacija.

ПО ЦЕЛОМ КРУШЕВЦУ ПУМПЕ, ЏАКОВИ, УПОЗОРЕЊА: Дан после проглашења ванредне ситуације борба са подземним водама (ФОТО)

Foto: FB JKP Krusevac

Komunalci crpe vodu iz domaćinstva u neposrednoj blizini nekadašnje Hemijske idustrije „Župa“, a obezbeđene su i vreće sa peskom. Velika pumpa JP „Srbija vode“ trenutno ispumpava vodu u naselju Koševi i uskoro će se prebaciti kod trafostanice kako bi po stagnaciji vode, struja bila preusmerena u naseljena mesta Koševi i Mačkovac.

Raste i Južna Morava. Redovna odbrana od poplava uvedena je u Đunisu. Stanovništvo je opripljemeno ukoliko dođe do većih problema. Dežurne ekipe će biti angažovane u skladu sa promenom vodostaja.

- Veće intervencije Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije zabeležene su osim u Koševima i Mačkovcu u selima Žabare, Globoder, Čitluk - upravo je potvrđeno u Gradskoj upravi.

- Pojavila su se klizišta na lokalnim asfaltnim putevima u Pozlati i Belasici. Put od Belsace do Rlice je zatvoren. Poplavljen je poslovni prostor firme u Koševima.

Radnici svih gradskih preduzeća su na terenu.  Mehanizacija JKP je intervenisala kod Pakašnice, zatim u mestima Lovci, Kobilje, Globoder, Šogolj. Iz Žabara su se prebacili u selo Stanci, gde je prokopan kanal dužine 40 metara.

- Za sutra imaju u pripravnosti pet ekipa sa skipovima i velikim bagerom- rečeno je posle sednice u Gradskoj upravi.

- Očišćeni su svi nanosi na regionalnom putu u naseljenim mestima Bela voda, Kukljin, Gavez i Šanac.

Ekipe Vovododa su intervenisale u više sela (Vratare, Koševi, Ribare, Ljubava, Konjuh, Čitluk), gde su čistile kolektor kod kružnog toka Jasike ka postrojenju.

U Ribarskoj Banji, Rosici i Grevcima, kao i u Parunovcu i u Koševima, angažovane su dve ekipe Gradske toplane sa crpnim pumpama.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)