NEVEROVATAN NAPREDAK DEVOJČICE KOJU JE OTAC DRŽAO U KADI: Lekari oduševljeni - pronađena je i hraniteljska porodica

Novosti online

25. 05. 2023. u 11:39

ZDRAVSTVENO stanje devojčice (8), koju je otac Uroš Pašajlić pet godina držao zarobljenu u stanu u naselju Mirijevo, iz dana u dan je sve bolje, i kod nje je primetan neverovatan napredak.

НЕВЕРОВАТАН НАПРЕДАК ДЕВОЈЧИЦЕ КОЈУ ЈЕ ОТАЦ ДРЖАО У КАДИ: Лекари одушевљени - пронађена је и хранитељска породица

Foto: Novosti/D. Milovanović

Devojčica je potpuno stabilnog zdravstvenog stanja, odavno je van životne opasnosti.

- Iz dana u dan sve bolje napreduje  - kažu izvori.

Devojčica se, da podsetimo, otkako se saznalo za ovaj slučaj krajem marta nalazi u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj ulici. Nadljudski napori lekara učinili su da se dete koje je bilo izgladnelo, neuhranjeno i dezorijentisano, gotovo pa potpuno oporavi.

Ministarka za brigu o porodica Darija Kisić takođe je prošle nedelje izjavila da je devojčica dobro, i da je za nju pronađena hraniteljska porodica u koju će biti smeštena nakon lečenja.

- Osmeh se vratio na njeno lice, ona je još uvek smeštena u Tiršovoj i fizički napreduje svakog dana. Biće potreban duži vremenski period i psihološka podrška za oporavak. Imamo plan za njen oporavak - rekla je Kisićeva u Skupštini Srbije.

Pred sudom je pokrenut postupak lišavanja roditeljskog prava oba roditelja deteta.

Podsećamo, policija je devojčicu (8) našla zaključanu u stanu u Mirijevu 27. marta, a otac je sutradan uhapšen. Devojčica nije bila upisana u školu, bila je potpuno nevidljiva za sistem.

Za sve se saznalo kada je Pašajlića prijavila njegova partnerka policiji, koja je takođe trpela nasilje, ali uspela da pobegne iz stana.

Devojčicu je našla policajka koja je u jednom trenutku opisala za medije sa kakvim se užasom srela dok je ulazila u stan.

- Bilo je mračno. A kada smo ušli u kupatilo iz kade je izvirila devojčica, bila je jako mršava, jedva je sedela - rekla je ona. 

Još je u porodilištu (2015) prijavljeno da se roditelji o detetu ne brinu adekvatno.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!